EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,78 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik országgyűlési képviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

Pénzt ajánlott az LMP-s jelölt visszalépése érdekében Farkas Gergely, a Jobbik jelöltje a kiskunhalasi egyéni kerületben egy az Origo birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint. Farkas arra hivatkozva kérte a visszalépést, hogy így nagyobb esélye lenne a győzelemre. A helyzetet súlyosbítja, hogy Farkas Gergely a Jobbik egyik vezető tisztségviselője: frakcióvezető-helyettes, valamint a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke.
„Nekem minden szavazat számít” – mondja a hangfelvételen Farkas, aki szerint csoda kellene, hogy legyőzze a fideszes jelöltet. Farkas felvetésére Midi Melánia arról kezd beszélni, hogy ő mínusz tíz fokban végigszenvedte ezt a kampányt, nem keveset kocsikázott, ami elég sokba került neki. Ezután ismét Farkas szólal meg, aki azt kérdezi: „Ti nem kapjátok meg a jelölti támogatást?” Erre az LMP képviselőjelöltje annyit mond: „Majd, de ha visszalépek, nem kapom meg. Megrendeltem a plakátjaimat is.” Ezután közli, hogy neki ez már 600 ezer forintjában van.
„Ha kifizetjük, visszalépsz?” – kérdezi Farkas Gergely, mire az LMP-s jelölt megrökönyödik, majd annyit mond: „Ez kicsit erős volt.”

Midi Melánia az LMP kiskunhalasi képviselőjelöltje (fotó: Facebook)

A Lokál megkereste a az ügyben a Jobbik sajtóosztályát. Azt írták: nézzük meg Farkas közösségi oldalas bejegyzését ezzel kapcsolatban, melyet idéznek. Ebből kiderül, hogy Farkas állítólag csak viccelt. „A hangfelvételben hallható felvetés részemről elhangzott, de természetesen nem komoly szándékkal, ez jól érzékelhető abból, hogy nem kijelentésként, hanem egy hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el. Ettől függetlenül ez még ilyen formában is hiba volt részemről, ezért elnézést kérek” – áll egyebek mellett a válaszban.

Farkas Gergely (Forrás: Facebook)

Az LMP azt közölte lapunkkal: a felvétel is azt bizonyítja, hogy a párt jelöltjei nem zsarolhatóak.


 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.

 • Lebuktak Soros emberei

  Lebuktak Soros emberei

  Nyilvános lett a Sorosleaks, a magyar származású amerikai üzletember, Soros György hálózatának botrányos tevékenysége, ez ellen ágál igen álszent módon a balliberális média– írja az Origo. Azonban, arról már nem szól a liberális sajtó, hogy a szervezet milyen etikátlan és törvényellenes eszközökkel avatkozik be országok belügyeibe.

 • Budapesten is nyílik Ízlelő étterem

  Budapesten is nyílik Ízlelő étterem

  Fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű szakácsok, konyhai kisegítők és felszolgálók jelentkezését várja a Kék Madár Alapítvány, amely Szekszárd után Budapest XII. kerületében nyitja meg a második Ízlelő éttermet.