2018. december 12., szerda
Gabriella

Belföld

Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik országgyűlési képviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

Pénzt ajánlott az LMP-s jelölt visszalépése érdekében Farkas Gergely, a Jobbik jelöltje a kiskunhalasi egyéni kerületben egy az Origo birtokába került hangfelvétel tanúsága szerint. Farkas arra hivatkozva kérte a visszalépést, hogy így nagyobb esélye lenne a győzelemre. A helyzetet súlyosbítja, hogy Farkas Gergely a Jobbik egyik vezető tisztségviselője: frakcióvezető-helyettes, valamint a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke.
„Nekem minden szavazat számít” – mondja a hangfelvételen Farkas, aki szerint csoda kellene, hogy legyőzze a fideszes jelöltet. Farkas felvetésére Midi Melánia arról kezd beszélni, hogy ő mínusz tíz fokban végigszenvedte ezt a kampányt, nem keveset kocsikázott, ami elég sokba került neki. Ezután ismét Farkas szólal meg, aki azt kérdezi: „Ti nem kapjátok meg a jelölti támogatást?” Erre az LMP képviselőjelöltje annyit mond: „Majd, de ha visszalépek, nem kapom meg. Megrendeltem a plakátjaimat is.” Ezután közli, hogy neki ez már 600 ezer forintjában van.
„Ha kifizetjük, visszalépsz?” – kérdezi Farkas Gergely, mire az LMP-s jelölt megrökönyödik, majd annyit mond: „Ez kicsit erős volt.”

Midi Melánia az LMP kiskunhalasi képviselőjelöltje (fotó: Facebook)

A Lokál megkereste a az ügyben a Jobbik sajtóosztályát. Azt írták: nézzük meg Farkas közösségi oldalas bejegyzését ezzel kapcsolatban, melyet idéznek. Ebből kiderül, hogy Farkas állítólag csak viccelt. „A hangfelvételben hallható felvetés részemről elhangzott, de természetesen nem komoly szándékkal, ez jól érzékelhető abból, hogy nem kijelentésként, hanem egy hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el. Ettől függetlenül ez még ilyen formában is hiba volt részemről, ezért elnézést kérek” – áll egyebek mellett a válaszban.

Farkas Gergely (Forrás: Facebook)

Az LMP azt közölte lapunkkal: a felvétel is azt bizonyítja, hogy a párt jelöltjei nem zsarolhatóak.


 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Paksi bővítés: 2019-ben vagy 2020-ban indulhat meg a betonozás

    Paksi bővítés: 2019-ben vagy 2020-ban indulhat meg a betonozás

    A Roszatom arra számít, hogy a Paks II. atomerőmű építésének kezdetét jelentő első betonöntés 2019-ben vagy 2020-ban történik meg – közölte Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója a TASZSZ hírügynökséggel kedden az északnyugat-szibériai Jamal-félszigeten lévő Szabettában.

  • Fülöp Attila: A nevelőszülőség emblematikus hivatás

    Fülöp Attila: A nevelőszülőség emblematikus hivatás

    A nevelőszülőség egy olyan emblematikus hivatás, amelyen keresztül be lehet mutatni a gyermekvédelemben és a szociális területen dolgozók vagy a felzárkózást segítők munkáját – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Zalaszentlászlón.