2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Veszprém

Még az idén elkészülnek a körforgalmak

Február 19-én, hétfőn megkezdődtek a két új belvárosi csomópont előkészítő munkálatai. A három ütemtervre bontott fejlesztés első szakasza csak minimális mértékben érinti a forgalmat, nagy változásokra előreláthatólag májustól lehet számítani.

Brányi Mária alpolgármester sajtótájékoztatóján emlékeztetett: idén végre megvalósul a fenntartható városi közlekedésfejlesztés legjobban várt eleme, a belvárosi két új körforgalmi csomópont. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Budapest út – Brusznyai Árpád utca – Mártírok útja lámpás kereszteződésében háromágú turbókörforgalom épül, míg a másik körforgalom a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca – Mártírok útja – Kórház utca találkozásánál valósul meg.


A növényzet eltávolításával kezdődtek a munkálatok (fotó: Domján Attila)

A beruházás összesen 360 millió forintba fog kerülni, a kivitelezésért pedig a Colas Út Zrt. és a PRACTICAL Kft. konzorciuma felel.

Decemberig nem lehet használni a Vörösmarty téri parkolót (fotó: Domján Attila)

A három ütemben megvalósuló közlekedésfejlesztés a múlt héten már meg is kezdődött az előkészítő munkálatokkal – fákat vágnak ki, felszedik a burkolatot, kiváltják a közműveket. A munka ebben a szakaszban jelentős mértékben nem érinti a közlekedést, mindössze a gyalogosok számíthatnak korlátozásra a Mindszenty –Brusznyai utca északi oldalán, a Hotel–Raiffeisen Bank épületegyüttes előtti és az OTP Bank épülete előtti járdán. Emellett a Vörösmarty téren decemberig nem lehet parkolni, mert itt tárolják a munkagépeket a kivitelezés alatt.


Várhatóan májustól már komolyabb változásokra kell számítani, több helyütt átalakul a forgalmi rend és bizonyos útszakaszok nem lesznek elérhetőek a gépjárművek számára.

Év végére elkészülnek az új csomópontok (látványterv: VMJV Polgármesteri Hivatal)

A fejlesztés harmadik szakasza előreláthatólag augusztus-szeptembertől decemberig tart, ezalatt az autósok már részlegesen birtokba vehetik az új körforgalmakat, csak néhány helyen zajlanak még munkálatok, így például a rendőrség előtt, a Vitéz utcában és a Hotel előtt kell számítani még forgalmirend-változásokra vagy korlátozásokra – mondta el Nagy László, a konzorcium főépítésvezetője és Demény Zoltán, a közlekedés kialakításáért felelős Kreativterv Kft. ügyvezetője. A szakemberek hozzátették, a későbbi időszakban néhány hétvégén éjjel is fognak dolgozni, hogy a nappali közlekedést ne nagyon zavarják – emiatt előre is a lakók megértését kérik.

Kapcsolódó Cikkek