EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Békéscsaba

Még kérhető a bevallás postázása

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja és tavaly egyéni vállalkozó sem volt, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól az szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tenni, mint adóazonosító jelet és születési dátumot tartalmazó kérelmet eljuttatni a NAV-hoz március 19-éig.

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti az szja-bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Az adóbevallási tervezet postázása 2018. március 19-én éjfélig kérhető. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen 2018. április 30-áig küldi el postán az igénylőknek.


A kérelmet benyújtani az alábbiak szerint lehetséges:

 • SMS-ben a 06 (30) 344-43-04-es telefonszámra,
 • a NAV honlapján elérhető webűrlap (www.nav.gov.hu/eszja/eszja) kitöltésével,
 • telefonon a 1819-es Infóvonalon,
 • a NAV előzetes regisztrációt és azonosítást igénylő Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerén keresztül, az ingyenesen hívható 06 (80) 20-21-22-es telefonszámon,
 • postai úton kötetlen levél formájában,
 • a NAV honlapjáról letölthető BEVTERVK-nyomtatványon,
 • személyesen a NAV ügyfélszolgálatain.

SMS-ben az SZJA rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell elküldeni ebben a formában: SZJA{szóköz}adóazonosító jel{szóköz}ééééhhnn. Egy telefonszámról bármennyi adóazonosító jelre igényelhető a tervezet postázása.


Annak sem kell aggódnia, aki esetleg lecsúszik a 2018. március 19-ei határidőről, ugyanis 2018. május 22-ig személyesen a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. Emellett az adózó bármikor nyithat ügyfélkaput, mellyel adóbevallási tervezetét a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető „eSZJA Portálon” azonnal megtekintheti.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 22-ig – tudtuk meg Jegyinák Attilától, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferensétől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ejtőernyős-világbajnokság

  Ejtőernyős-világbajnokság

  Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

 • Elektromos töltőállomások

  Elektromos töltőállomások

  Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.