2018. december 12., szerda
Gabriella

Belföld

Még mindig változatlan az EU migrációs politikája

Két évvel a brüsszeli merényletek után sincs változás az Európai Unió migrációs politikájában, még mindig minimális ellenőrzéssel engednek be bevándorlókat a tagállamokba – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Rengeteg illegális bevándorlónak nyoma veszett, és az Európában jogosulatlanul tartózkodók kitoloncolása ügyében sincs előrelépés – tette hozzá.


Az elmúlt három évben több mint 330 ember vesztette életét iszlamista terrortámadás miatt Európában, a két éve történt brüsszeli robbantás a 32 halálos áldozatával és több mint 200 sebesültjével a második legtöbb halottat követelő terrortámadás a párizsi Bataclan elleni merénylet után, ahol 130 ember halt meg – emlékeztetett a szakértő.

Az elkövetők nagy része a migrációs hullámmal érkezett, és ezzel Európa képe alapjaiban megváltozott – jelentette ki Horváth József.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Paksi bővítés: 2019-ben vagy 2020-ban indulhat meg a betonozás

    Paksi bővítés: 2019-ben vagy 2020-ban indulhat meg a betonozás

    A Roszatom arra számít, hogy a Paks II. atomerőmű építésének kezdetét jelentő első betonöntés 2019-ben vagy 2020-ban történik meg – közölte Alekszej Lihacsov, az orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója a TASZSZ hírügynökséggel kedden az északnyugat-szibériai Jamal-félszigeten lévő Szabettában.

  • Fülöp Attila: A nevelőszülőség emblematikus hivatás

    Fülöp Attila: A nevelőszülőség emblematikus hivatás

    A nevelőszülőség egy olyan emblematikus hivatás, amelyen keresztül be lehet mutatni a gyermekvédelemben és a szociális területen dolgozók vagy a felzárkózást segítők munkáját – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Zalaszentlászlón.