2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Még mindig változatlan az EU migrációs politikája

Két évvel a brüsszeli merényletek után sincs változás az Európai Unió migrációs politikájában, még mindig minimális ellenőrzéssel engednek be bevándorlókat a tagállamokba – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Rengeteg illegális bevándorlónak nyoma veszett, és az Európában jogosulatlanul tartózkodók kitoloncolása ügyében sincs előrelépés – tette hozzá.


Az elmúlt három évben több mint 330 ember vesztette életét iszlamista terrortámadás miatt Európában, a két éve történt brüsszeli robbantás a 32 halálos áldozatával és több mint 200 sebesültjével a második legtöbb halottat követelő terrortámadás a párizsi Bataclan elleni merénylet után, ahol 130 ember halt meg – emlékeztetett a szakértő.

Az elkövetők nagy része a migrációs hullámmal érkezett, és ezzel Európa képe alapjaiban megváltozott – jelentette ki Horváth József.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően – jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

  • Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn – a köznyugalmat súlyosan megzavarva – székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.