2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Tatabánya

Megemlékezés Bánhidán

A Himnusz közös eléneklésével kezdődött az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának tiszteletére tartott városi ünnepség a Bánhidai Szoborparkban.

A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint fellépett Tatabánya Város Fúvószenekara, a Tatabányai Árpád Gimnázium Énekkara és Diákszínpada.


– 1848 márciusában lángnyelvek csapkodtak a légben és a tűz pirosra festette az eget – fogalmazott ünnepi beszédében Bencsik János országgyűlési képviselő. – Lobogtak az akaratok, a megalázottság érzése eltűnt, mert a tűz és a magyar egy volt azon a napon. A keresztény nemzeti gondolat, a magyar szellemi fölény és a nemzetiségekkel való együttműködés nagy gondolata érvényesült.

Az ünnepség végén városunk és a megye vezetői, a megjelent országgyűlési képviselők, illetve a civil szervezetek képviselői helyzeték el az emlékezés koszorúit a szoborparkban található emlékműnél.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.