EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Dunaújváros

Megerősítette negyedik helyét a DKKA

Bár a kezdés meglehetősen nyögvenyelősen alakult, végül a dunaújvárosiak örülhettek. Zsinórban nyolcadik győzelmét aratta az MTK ellen a kohász női kézilabdacsapata az NB I-ben. 

Sorozatban nyolcadik bajnoki győzelmére készült a tabella tizenegyedik helyén, de jó erőkből álló MTK ellen akadémiánk felnőttcsapata. György László tanítványaira tehát nem várt könnyű mérkőzés, de a cél nem lehetett más, mint a két pont megszerzése, főleg úgy, hogy az edzésen megsérült Camila Micijevic is tudta végül vállalni a játékot – számolt be a kohaszkezi.hu.


A mieinkhez hasonlóan a fővárosiak is óriási erőket fektettek védekezésük megszervezésébe, így nem igazán tudtak könnyen helyzetbe kerülni a játékosok. Az első tíz percben rendre a vendégek szerezték meg a vezetést, s bár a Kohász kézilabdázói folyamatosan egyenlíteni tudtak, a 10. percben György Lászlónak muszáj volt magához rendelni tanítványait, aki elsősorban a támadásban szeretett volna javulást látni együttesétől (3-3). A Kohász Kovács Anna találataival végre átvette a vezetést is, ám a vendégek egyáltalán nem akartak leszakadni, s rendre egálra hozták az állást (6-6).

Az első félidő utolsó tíz percéhez közeledve, Micijevic második találata után, először vezetett kettővel a DKKA, amely továbbra is rendkívül határozottan védekezett, s mivel Tomasevics is több alkalommal védett bravúrral, szép lassan elkezdett meglépni ellenfelétől a Kohász. A 27. percben három, míg pár másodperccel a szünet előtt már négy találattal vezettek a mieink, s bár a lefújás előtti pillanatokban még egyszer betalált az MTK, a szünetre így is háromgólos, 12-9-es előnnyel vonulhattak Szalaiék.


Hatalmas küzdelem zajlott a pályán
Fotó: kohaszkezi.hu

A térfélcserét követően a 35. percben még mindig csak kettővel állt közelebb a remélt sikerhez együttesünk (16-14). A védekezés azonban továbbra is kiválóan működött, s ahogy támadásban is újra feljavult a Kohász, megint nőni kezdett a két gárda közti különbség. Micijevic ellen nem volt ellenszerük a vendégeknek, s hiába kért időt Golovin mester, a 41. percben már 20-15-ös hazai előnynek örülhettek a DKKA drukkerei.

Cifra kiállítása alatt még egyszer megpróbálkozott a felzárkózással az MTK, de Szekerczés bravúros gólja, illetve a csereként beállt Oguntoye fontos védései végleg megtörték ellenállásukat. Az 53. percben már csak a hazai győzelem mértéke lehetett kérdéses, végül meggyőző, 30-20-as sikerrel erősítették meg negyedik helyüket a bajnoki tabellán.

György László: Az volt az elvárás, hogy a maximumot nyújtsuk a mai mérkőzésen, s kiváló védekezéssel, remek kapusteljesítményekkel végül sikerült is megszereznünk a két bajnoki pontot. Sikerült hatástalanítani a vendégek nagy lövőit, annak meg külön örülök, hogy a cserék is jó teljesítményt nyújtva szálltak be a játékba. Gratulálok a csapatnak, külön Camila Micijevicnek, aki bokasérülése ellenére is vállalta a játékot, és kiváló teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez.

Golovin Vlagyimir: Gratulálok a Kohásznak a győzelemhez. Úgy érzem, hogy az első félidőben partnerei voltunk a hazaiaknak, azonban az utóbbi időben sajnos rossz sorozatban vagyunk, s ez visszaköszönt a második félidőben. Nem ütköztünk védekezésben, visszaesett a védőjátékunk, és a támadásaink is, talán az is benne volt a második félidői játékunkban, hogy egy kicsit elfáradtunk.

DKKA–MTK 30-20 (12-9)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.