2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Tech

Megint bezuhant a Bitcoin

Három és fél heti mélypontra, kilencezer dollár alá gyengült a bitcoin árfolyama péntek kora délután.

A legismertebb kriptovaluta, a bitcoin pénteken 9312 dolláron indított, 14.30 óra körül 8880,10 dolláron állt, napon belül a mélypontja eddig 8366 dollár volt.


A bitcoin a héten eddig több mint 20 százalékkal gyengült. A bitcoin pénteki gyengülését részben az a bejelentés váltotta ki, hogy az illetékes japán hatóság leállította az FSHO és a Bit Station kriptovaluta-platformok működését. Hivatalos bejelentés szerint a Bit Station egyik vezetője a kliensek pénzét megdézsmálta, magáncélra költötte.

Más kriptovaluták is gyengültek pénteken, a ripple, az ethereum és a litecoin egyaránt mintegy 10 százalékot veszített értékéből az elmúlt 24 órában.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Mégsem lesz Samsung autó

    Mégsem lesz Samsung autó

    A Samsung Electronics Co. dél-koreai elektronikai konszern kedden cáfolta azokat a korábban megjelent sajtóértesüléseket, miszerint saját gépkocsigyártás megindítására készülne.

  • Rekord az új autók eladásában

    Rekord az új autók eladásában

    A 2018-as év elején tapasztalt fellendülés után folytatódik az újautók eladásának kiugró növekedése. Ez jól látszik az ország legszélesebb márkakínálatát értékesítő autókereskedés statisztikáiból is, hiszen 2018 első félévében már több mint 2.