EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Extra

Megrészegítette a tokaji a japán nőket

Hatalmas sikert arattak a Dereszla Pincészet borai Ázsia legnagyobb, kifejezetten hölgyeknek rendezett borversenyén, a Sakura Wine Awardson. A bodrogkeresztúri bortermelő és -forgalmazó cég száraz borai annyira elkápráztatták a japán hölgyeket, hogy három arany- és egy dupla aranyérmet is hazahozhattak.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg Japánban a Sakura Wine Awards borversenyt, amelyet Yumi Tanabe sommelier alapított, aki több mint 25 éve képez borhoz értő szakembereket a szigetországban. A verseny különlegessége, hogy zsűrijében kizárólag hölgyek foglalnak helyet.


A nemrégiben befejeződött idei megmérettetésen óriási sikert arattak a Dereszla Pincészet tokaji száraz borai, ami azért is kiemelkedő eredmény, mert Japánban Tokajt kifejezetten édes bortermelő vidékként tartják számon.

A bodrogkeresztúri lankákon termelő Dereszla Pincészet termékei közül legnagyobb sikert a Tokaji Kabar 2016 érte el, amely úgynevezett dupla aranyérmet kapott, mert a lehetséges 100 pontból több mint 93-mal díjazták a hölgyzsűri tagjai.

Ugyanakkor a Japánban tradicionális cseresznyevirágról elnevezett versenyen a furmint és hárslevelű aszúsodott szemeiből, kétévnyi tölgyfahordós érleléssel készült Tokaji Aszú 5 puttonyos 2010, a reduktív eljárással készülő, palackban érlelt Tokaji Furmint 2016, és a citrusos, akácvirágos jegyeket viselő Tokaji Félszáraz 2016 is aranyérmet nyert.

Szakemberek szerint ez az eredmény nemcsak a Dereszla Pincészet, hanem a tokaj-hegyaljai borvidék egésze számára is új távlatokat nyithat a kelet-ázsiai piacokon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Napi 40 ezret költött Curtis drogra

  Napi 40 ezret költött Curtis drogra

  Curtis úgy döntött végleg leszámol a démonjaival és bevonul a rehabra. A magyar sztárvilágban többen vannak, akik megjárták a drogpoklot,  de sikerült felállniuk a padlóról és azóta sikert sikerre halmoznak.

 • Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

  Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

  Megszületett Gór Nagy Mária negyedik unokája. A színésznő elsírta magát, mikor megtudta, hogy kisebbik fia, András édesapa lett, bár a rengeteg teendő mellett még nem volt ideje meglátogatni a család legújabb tagját.

 • Saját apját perelte be Rihanna

  Saját apját perelte be Rihanna

  Egyre népszerűbb Rihanna saját divatmárkája, a Fenty. A cégnév az énekesnő teljes nevéből, a Robyn Rihanna Fentyből származik, és nemrég édesapja, Ronald Fenty is indított egy vállalkozást ezzel a névvel.