2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Szombathely

Megszépült a kollégium

Mintegy 65 millió forintból újult meg a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola kollégiuma. A több mint negyvenéves épület már nem felelt meg a mai kor elvárásainak, ráadásul magasak voltak a fenntartás költségei. 

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program  keretében hőszigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, az intézmény villamosenergia-szükséglete egy részének kielégítésére pedig napelemes rendszert építettek ki. – A beruházásnak köszönhetően komfortosabb és gazdaságosabban üzemeltethető lett az épület, ahol együtt tanulnak és laknak dísznövénykertészek, vadászok, környezetvédelmi szakemberek és az Illés Akadémia labdarúgói – fogalmazott az átadóünnepségen Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Puskás Tivadar polgármester, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Hodvogner Csaba iskolaigazgató az ünnepélyes átadón Fotó:szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.