EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szombathely

Megszépült a kollégium

Mintegy 65 millió forintból újult meg a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola kollégiuma. A több mint negyvenéves épület már nem felelt meg a mai kor elvárásainak, ráadásul magasak voltak a fenntartás költségei. 

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program  keretében hőszigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, az intézmény villamosenergia-szükséglete egy részének kielégítésére pedig napelemes rendszert építettek ki. – A beruházásnak köszönhetően komfortosabb és gazdaságosabban üzemeltethető lett az épület, ahol együtt tanulnak és laknak dísznövénykertészek, vadászok, környezetvédelmi szakemberek és az Illés Akadémia labdarúgói – fogalmazott az átadóünnepségen Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Puskás Tivadar polgármester, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Hodvogner Csaba iskolaigazgató az ünnepélyes átadón Fotó:szombathely.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.