2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Megszólalt az LMP-s áldozatának lánya: Hadházy sanyargatta az apámat

Hadházy Ákos elhunyt szomszédjának lánya megerősítette, az LMP társelnöke éveken át sanyargatta az idős nyugdíjast, hogy megszerezze annak lakását. A politikus például elzárta a vizet az embertelen körülmények között élő szomszédjánál, máskor pedig a lakását áztatta el.

Megszólalt a TV2 Tények című műsorában annak az elhunyt férfinak a lánya, akinek lakását akarta megszerezni Hadházy Ákos. Acsádi Szilvia elképesztő dolgokat mondott az LMP társelnökéről. Hadházy először eltartási szerződéssel próbálkozott a nyugdíjasnál, ám az idős férfi elutasította az ajánlatot. A politikus ezután erőszakos módszerekkel próbálta elérni a célját – derült ki a TV2 Tények című hírműsorából.

Az LMP társelnöke például önkényesen felújíttatta a háromlakásos társasház tetőszerkezetét, mintegy két és fél millió forintért, majd lakógyűlési határozatra hivatkozva arra kötelezte Acsádi Róbertet, hogy félmillió forinttal járuljon hozzá a javítási költségekhez. Ez azért is érdekes, mert a háromlakásos társasházban két ingatlan az LMP-sé volt (a harmadik Acsádi Róberté), tehát a politikus egymaga rendelkezett a határozathozatalhoz szükséges tulajdoni hányaddal.

A meghalt nyugdíjas lánya a TV2-nek elmondta, hogy az LMP-s politikus szándékosan hozta lehetetlen helyzetbe apját.
– Hadházy saját akaratából megcsináltatta a tetőt, úgy, hogy nem is szólt apukámnak. Lebontatta, és a hátsó részénél utána felújíttatta – mondta Acsádi Szilvia a Tényeknek.


Acsádi Róbertnek tehát két hét alatt több mint félmillió forintot kellett volna előteremtenie. Miután a nyugdíjas férfi nem tudott fizetni, Hadházy beperelte. Acsádi havi 70 ezer forintos nyugdíjából ezért 27 ezer forintot vontak le minden hónapban. Előfordult, hogy emiatt tűzifára sem tellett, ezért egész nap fagyoskodnia kellett. A gyógyszereit sem tudta mindig kiváltani. Acsádi Szilvia szerint az apja embertelen körülmények között élt, és egyre többször került kórházba – idézte fel a történteket az Origo.

Hadházy azonban nem állt meg ezen a ponton, hogy megkeserítse a szomszédja életét. Elzárta az idős férfi vízvezetékét, így a nyugdíjas másfél éven keresztül az udvarról hordta a vizet egy vödörben. Nem tudott mosni, nem használhatta a vécét, és fürdeni is az idősek otthonába járt.

Máskor pedig az LMP-s politikus eláztatta szomszédja lakását, és tönkretett minden bútort. Egy másik alkalommal pedig Hadházy még az áramot is lekapcsolta az idős férfinál, hogy az ne tudjon tévézni. Acsádi Róbert korábban a TV2-nek elmondta, hogy Hadházy Ákos miatt éveken át félelemben élt. Attól rettegett, hogy Hadházy a pereskedés során kilakoltatja őt.


– Minden hónap huszadikáig ha egy napot kések, akkor már kitehet a lakásomból, ami ki van fizetve, enyém a tulajdonjog, a haszonélvezet – emlékezett korábban Acsádi. A politikus később maga vallotta be, hogy eltartási szerződést akart kötni az azóta elhunyt férfival, hogy megszerezhesse a lakását.

Eközben Hadházy a Bors szerint évek alatt milliókat költött szenvedélyére, a repülésre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek