2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Miskolc

Megtört a jég! Legyőzte a Fradit a Diósgyőr

Nem tudott pontot szerezni a listavezető Fradi a Diósgyőr ellenfeleként Debrecenben. Bár a vezetést a vendég Ferencváros szerezte meg, a nagy szívvel küzdő piros-fehérek a második félidőben pár perc alatt fordítottak.

Debrecenben játszott a DVTK az FTC ellen, és egy korai góllal hátrányba került. Ezt követően már az első félidőben sikerült a vendégeket kapujukhoz szögezni, és Dibusz több bravúrt is bemutatott, elsősorban távoli lövéseket követően. A második játékrészben pedig megérkeztek a gólok is, előbb Dušan Brković csúsztatott a hálóba, majd Florent Hasani is megszerezte első diósgyőri gólját. Győzelmével a DVTK négy pontra feljött a dobogósok mögé.


Harcias küzdelemben múlta felül a listavezetőt a DVTK – fotó: dvtk.eu

Bódog Tamás így értékelte a mérkőzést a lefújás után: – Nehéz mérkőzésen, úgy gondolom, megérdemelt 3 pontot szereztünk. Egy parádés FTC-vel találkoztunk, akik nem véletlenül állnak az első helyen, jó csapat jó játékosokkal, jó edzővel. Fontos volt, hogy ne kerüljünk negatív spirálba, amely lefelé húz. Úgy gondolom, mindenki elégedett lehet.

Nagy volt az öröm a lefújás után – fotó: dvtk.eu

Amit gyakoroltunk, azt visszaadták a játékosok, a hozzáállásuk szenzációs volt. Hét közben kupameccset játszottunk, ezért nem is készültünk olyan sokat az FTC-ből, csak azt kellett hozniuk, amit tudnak. Azt emeltük ki, hogy amiért másfél hónapon keresztül kihajtották magukat, ne engedjék, hogy egy hét alatt tönkremenjen, hiszen egy-két vereség nagyon könnyen tönkreteheti a télen becsülettel elvégzett munkát. Szerencsétlen szituáció után kaptuk a gólt – talán akkor ért el először az FTC a kapunkig –, de felálltunk, nem vetette vissza a csapatot. Bátran játszottunk, nem butítottuk le a játékunkat, nem elrugdostuk, hanem megpróbáltuk megjátszani a labdát. Az első 60-65-70 perc rendben volt, utána pedig… a Fradi minőséget képvisel. De igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, annak ellenére, hogy mezőnyfölényben játszottak.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.