EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Megújul a Budapest–Hatvan vasútvonal

Közel 150 milliárd forint értékben, három projekt keretében megújul a Budapest–Hatvan vasúti vonalszakasz − mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára a gödöllői sajtótájékoztatón.

Rákos vasútállomáson 
MTI Fotó: Földi Imre

Az államtitkár a vasúti korszerűsítés alapkőletételi ünnepségén ismertette, hogy a márciusban megkezdődött beruházás része annak az országos fejlesztési sorozatnak, amelyben 1500 milliárd forint értékben összesen 900 kilométer hosszú vasúti pályát korszerűsítenek, valamint 45 ezer férőhellyel bővül a járműkapacitás − tudósított az MTI.


Riz Levente rákosmenti polgármester polgármester és Dunai Mónika sokat lobbizott a fejlesztésért (fotó: Horváth Péter)

Dunai Mónika országgyűlési képviselő örömmel jelentette be ezt a közlekedési fejlesztést, hiszen leginkább a rákosmentiek és a kőbányaiak járnak jól, mivel gyorsabban, kényelmesebben és csendesebben utazhatnak majd a városba. Emellett megújulnak, megszépülnek az állomások, korszerű utasirányítási rendszerrel, több parkolóval, térfigyelő kamerákkal látják el azokat, és akadálymentes peronok várják a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedőket. Új megállóval is bővül Rákosmente az Akadémiaújtelepnél, továbbá két felüljáróval a Cinkotai útnál és a Czeglédy Mihály útnál. A Kőbánya-kertvárosi szakaszon pedig a Bársonyvirág utcánál lévő aluljáró is teljesen megújul. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy fontos szempont volt a vasút mellett élők zaj- és rezgésterhelésének csökkentése, ezért a Rákos és Gödöllő közötti szakaszon 17 kilométer hosszan zajvédőfal is épül.

Gödöllőn tették le a fejlesztés alapkövét (fotó: Horváth Péter)

Kiss-Becze Eszter, a MÁV Zrt. stratégiai és fejlesztési főigazgatója arról beszélt, hogy a most induló fejlesztés Kelet-Magyarország legfontosabb vasútvonalát, a 80-as számú, Budapest–Hatvan–Szerencs–Miskolc–Sátoraljaújhely vonalat érinti, amelyen évente kilencmillióan utaznak, és megközelítőleg 9,1 millió tonna áruforgalmat bonyolít le. Hozzátette, hogy a kivitelezés alatt az utazóközönség zavartalan kiszolgálására törekednek.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.