EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Tatabánya

Megújul a Puskin

Folytatódnak az intézményfelújítások Tatabányán. A Kertvárosi Bányász Művelődési Ház után egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően a bánhidai Puskin Művelődési Ház is megújulhat.

A kivitelező ISV Építőipari Kft. már meg is kezdte a munkálatokat, amelyek részleteiről Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő és Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő asszony számolt be a helyszínen.


A negyvenéves épületen eddig csak részleges felújítási munkálatokat végeztek

A Kossuth Lajos utcai épület 1978-ban épült. Negyvenesztendős fennállása alatt kisebb-nagyobb felújításokat és állagmegőrzési munkákat végeztek el rajta, most azonban nagyszabású energetikai korszerűsítés kezdődött a falai között. A művelődési ház fűtését két, már elavultnak mondható gázkazán biztosítja, amelyek energiafogyasztása jóval nagyobb a mai korszerű kazánokénál. A zuhanyozók kivételével sem az öltözői mosdókban, sem az illemhelyiségekben nincs meleg víz, a büfében pedig azt egy régi vízmelegítő szolgáltatja.

A korszerűsítés keretében ezért az önkormányzat lecseréli a központifűtés-rendszert: új csöveket, radiátorokat, szabályozószelepeket, valamint kondenzációs kazánokat telepítenek. A homlokzatot és a lapos tetőt az energetikai elvárásoknak megfelelő hőszigeteléssel látják el, a tetőre új vízszigetelés is kerül. A korábbi felújítás során kimaradt ablakokat, ajtókat is korszerű, hőszigetelt műanyag nyílászárókra cserélik. A villamos hálózatot szintén felújítják, valamint kiépítik a melegvíz-vezetékeket a mosdókban és a büfében. Az utóbbi helyiségbe új vízmelegítő kerül.

A mintegy 36,5 millió forintos támogatással megvalósuló energetikai korszerűsítéshez szükséges közel 30 millió forintos önrészt az önkormányzat biztosítja.

Kapcsolódó Cikkek