EUR: 316,38 Ft
CHF: 281,77 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület X.kerület

Megújulnak a gyermekkórházak

Bővül és modernizálódik a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, egy új épülettömbben új osztályok várják majd a fiatal betegeket. A Bethesda Gyermekkórház tervezett épületszárnyának alapkövét március elején rakták le.

– Az elkövetkező 8-10 évben több mint 700 milliárd forint jut a főváros és Pest megye egészségügyi fejlesztésére – ezt Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár mondta azon a sajtótájékoztatón, amelyet március 14-én tartottak a Heim Pál kórházban és amelyen bejelentették az intézmény bővítésének hírét.


A Heim Pál kórházra kiemelt figyelem jut a fejlesztések során

A kórháznak ugyan Józsefváros ad otthont, de ellátási hatóköre jóval túlmutat azon: a szomszédos kerületekre, sőt egyes szakterületeken az egész országra. Ezért fontos, hogy az intézmény a legkorszerűbb módon szolgálja a beteg gyerekeket. Az államtitkár beszélt arról, hogy a fővárosi fejlesztések általános koncepciója, vagyis hogy a többi között úgynevezett szuperkórházak vagy centrumkórházak jöjjenek létre, a gyermekgyógyászati intézményekre is igaz, és e terület zászlóshajója éppen a Heim Pál kórház lesz.

A Bethesda Gyermekkórház új épületszárnyának alapkövét már március 8-án lerakták

Az e célra tervezett 700 milliárdból több mint 26 milliárd csak erre a kórházra jut. Nagy Anikó, a gyermekkórház főigazgatója elmondta, hogy az elkövetkező évtizedeket meghatározó fejlesztés indulhat el az intézményben, és a beruházások révén olyan gyermekgyógyászati szakmakoncentráció és épületfejlesztés történik, ami egyedülálló lesz Európában. A főigazgató beszámolt arról, hogy a fejlesztések révén két új tömb épül a kórház területén. Az egyik, egy 23 ezer négyzetméteres, a belgyógyászati, a másik pedig a gyermekpszichiátriai és gyermekaddiktológiai ellátást szolgálja majd országos szinten. Ezenkívül kialakítanak egy diagnosztikai laboratóriumot, korszerű MR-berendezéssel.


Az eseményen Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere elmondta, az önkormányzat büszke arra, hogy ennek a kórháznak ez a városrész adhat otthont, és törekszik arra, hogy minden lehetséges módon támogassa. Március 14-én egy az ügyelet ellátásához szükséges új autót adott át a főigazgatónak. A járművet az önkormányzat vásárolta a kórház számára.

A Bethesda Gyermekkórház új épületszárnyának alapkövét egy héttel korábban rakták le. Itt új szülészeti, gyermeksürgősségi és gyermekpszichiátriai osztály kap helyet, továbbá infrastrukturális fejlesztéseket is végrehajtanak. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója elmondta, hogy az új épületszárnyban a fentebb említetteken kívül lesz MRI-laboratórium és hospice-ellátás.

Kapcsolódó Cikkek