2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Zalaegerszeg

Megújult a lenti óvoda és bölcsőde

A fejlesztés átfogó célja volt a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, az aprófalvas térségekben élő hátrányos helyzetű gyermekek minél korábbi életkorban való megsegítése, a gyermekjóléti alapellátásokhoz (bölcsőde), valamint az óvodai ellátáshoz történő hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése az érintett térségben.

Ennek eredményeként a Lenti Bölcsőde épületrészében a konyha szellőzési rendszerét korszerűsítették, a kazánházat átalakították, az épület köré a szabványnak megfelelő új kerítést építettek, valamint sövénysávot telepítettek. Mindezek mellett megújult a játszóudvar, új játszótéri elemek telepítése valósult meg, illetve faszerkezetű zárt babakocsi-tároló épült. A fejlesztés kiegészült a bölcsőde bútorzatának – szekrények, pelenkázók, kanapék, játékpolcok – részleges megújításával, illetve egyéb, a nevelőmunkához szükséges eszközök – laptop, hordozható telefon, nyomtató, laminálógép – beszerzésével.


A hatékonyabb működtetés érdekében energiahatékonysági intézkedések is megvalósultak, ezek keretében a fűtésrendszer gázkazánját cserélték ki. A Vörösmarty úti Lenti Napközi Otthonos Óvoda székhelyépületében szintén megújultak a belső terek, sor került az épületrész projektarányos akadálymentesítésére. A beruházás révén könnyen megközelíthető a tornaszoba, egy mosdó és egy csoportszoba. Átalakították az öltözőket, ami a szülők és gyermekek kényelmét szolgálja, sőt megújult az épület villamos hálózata is. Továbbá az óvoda köré új kerítés épült, megújult a játszóudvar, új játszótéri elemeket telepítettek. A fejlesztés kiegészült az óvoda bútorzatának – többek között óvodai asztalok, szekrények, szőnyegek, fektetőágyak, játékpolcok, székek – részleges megújításával, a nevelői munkához szükséges eszközök – laptop, spirálozógép, hordozható telefon, minihifi, projektor –, valamint a mindennapi működéshez szükséges mosó- és szárítógép beszerzésével.

A Petőfi utcai óvodát  körülvevő kerítés helyére új épült, valamint ezen a helyszínen is megújult a játszóudvar. Lenti Város Önkormányzata 2017. június 1. és 2018. március 31. között valósította meg a TOP-program keretében „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” konstrukcióra benyújtott „A lenti óvoda és bölcsőde fejlesztése” című projektjét 199 millió 922 ezer 47 forint támogatásból. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A tavasz folyamán további fejlesztéseket kívánnak megvalósítani az intézményekben. A tervek közt szerepel a könnyebb bejutás érdekében a külső lépcsők elbontása és helyükre rámpa építése, továbbá az óvoda területén a jelenleg aszfaltozott játszórész megújítása, helyére térkő burkolat készítése.


Kapcsolódó Cikkek