2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Ózd

Megújult a tornaterem

Az ózdi Újváros Téri Általános Iskola régi tornatermében cseréltette le a küzdőtér talaját a Kazincbarcikai Tankerület. A mintegy ötmillió forint költséget is ők biztosították, a beruházást február 28-án adták át.

A megkopott, balesetveszélyes parketta helyett a jövőben új sportpadlón végezhetik a gyakorlatokat a diákok. A kivitelezés helyi szakemberek munkáját dicséri.


Fotó: Lokál
Modern sportburkolat került a 40 éves tornaterembe

Riz Gábor országgyűlési képviselő egykori sporttagozatos pedagógusként is örült a beruházásnak, hiszen negyvenéves parkettát cseréltek modern burkolatra, megszüntetve ezzel a sérülésveszélyes állapotot. Kiemelte a sport fontosságát, amit a kormány a mindennapi iskolai testnevelés bevezetésével emelt méltó rangra. Nem feledkezett meg  a képviselő az intézményben zajló rendkívül sikeres sportoktatásról sem, aminek számos városi, megyei és országos versenyeredmény a bizonyítéka. Az eredmények mögött pedig ott vannak a jól felkészült testnevelők, akik meg tudják szólítani a tanulókat.

Fotó: Lokál
Az intézmény Delfin tornászcsoportja jó hírvivője a városnak

– Örüljünk közösen a fejlesztésnek, mert az gyermekeink, unokáink egészségmegőrzését és fejlődését szolgálja, hiszen Ózd a mi közös ügyünk – mondta végezetül Riz Gábor.


Fontos a sport!

Az elmúlt években komoly sportberuházások történtek Ózdon. Ezek között a legnagyobb értékű az Újváros Téri Általános Iskolában pályázaton elnyert és megépült új sportcsarnok volt, így az oktatási intézmény egyedül büszkélkedhet a térségben két ilyen sportlétesítménnyel. A Vasvár Úti Általános Iskola tornatermébe új sportburkolat került, a rekonstrukció után pedig alkalmassá vált versenysportesemények – kosárlabda- és kézilabda-mérkőzés – megrendezésére. A Bozsik Program keretében műfüves pálya épült a Bolyki, a Mekcsey úti és az Újváros téri iskolákban, a stadionban pedig extrém sportpálya készült el. Megtörtént a Marosi István Városi Sportcsarnok küzdőterének cseréje, most már modern sportpadlón játszhatnak és edzhetnek a csapatok, de hamarosan elkezdődik az energetikai beruházás is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.