2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Kecskemét

Mester-M Díjjal jutalmazták a matematikatanárt

A MOL az Új Európa Alapítványon keresztül idén újabb tíz kiemelkedő munkát végző tanárt és edzőt jutalmazott Mester-M Díjjal. 2007 óta összesen 95 elkötelezett szakember részesült a rangos elismerésben, amely egymillió forintos juttatással jár. 

Az egymillió forinttal járó díjra korábbi tanítványaik jelölhették mentoraikat, a MOL Új Európa Alapítványának kuratóriuma pedig több mint 700 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik átvehették a Mester-M Díjat.


Képünkön balról a második díjazott Varga József

A MOL Mester-M Díjainak egyikét a Bányai Júlia Gimnázium matematikatanára, Varga József vehette át. Varga József 1980 óta dolgozik középiskolai tanárként, a Bányai Júlia Gimnázium regisztrált és akkreditált kiváló tehetségpontjában végzi példaértékű munkáját. Évtizedeken át vezetett szakköröket, valamint több városi, megyei, országos és nemzetközi matematikaverseny szervezője. A Zrínyi Ilona – Gordiusz matematikaverseny feladatainak megalkotásában évente részt vesz. Egyaránt remekül készíti fel diákjait a versenyekre és az életre is. Tanítványai szinte valamennyi számottevő matematikaversenyen álltak már dobogón. Munkaközösség-vezetőként matematikai szemléletével, pedagógiai módszereivel a teljes munkaközösség munkájára hatással van. Többek között elnyerte már a Kecskemét Oktatásáért díjat és a Bonis Bona-díjat.

Kapcsolódó Cikkek