2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Miből költi a milliókat Hadházy?

Egyelőre nem lehet tudni, vajon miből telik luxushobbijára Hadházy Ákosnak, miután a vagyonbevallása szerint tetemes adóssága van.

Hogy költséges szórakozására honnan van pénze, nem tudni. Hacsak nem hitelből fizeti, a benyújtott vagyonbevallása szerint ugyanis annyi adóssága van, mint amennyit az elmúlt években repülésre költött, azaz 17 millió forint – írja a Borsonline. Az LMP antikorrupciós szóvivőjének 2016-hoz képest nőtt az adóssága, megtakarítása pedig csökkent. Trabantját megtartotta, de korábban vett Skoda Octaviáját egy tizenegymillió forintba kerülő Skoda Kodiaq terepjáróra cserélte. Az autót lízingeli.


Korábban a Borsonline írta meg elsőként, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke rengeteg időt tölt a levegőben. A lap kiderítette, hogy az  ökopárt képviselője pontosan mennyi időt és pénzt szán méregdrága és környezetszennyező szenvedélyére. Repülési naplók adataira hivatkozva azt írja a lap, hogy Hadházy 2016 végéig 350 órát töltött a levegőben, erre – az azonosított géptípusok és bérleti díjak alapján – körülbelül 17,5 millió forintot fizetett ki. Ezenkívül több vizsgát is letett, amelyek szintén milliókba kerültek.

Kapcsolódó Cikkek