EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Miből telik milliós röpködésekre Hadházynak?

 Több mint 17 millió forintot repülőzhetett el Hadházy Ákos az elmúlt esztendőkben – számolta ki a Bors, de azonnal fel is tették a kérdést, hogy miből, ugyanis vagyonbevallása szerint az LMP antikorrupciós szóvivőjének szinte csak tartozása van. Hadházy állítja: ingyen repülhet azzal a géppel, amelyet mindenki más közel ötvenezerért bérelhet óránként. Miért is?

Az LMP antikorrupciós élharcosa mindeddig meglehetősen furcsa magyarázatokat adott arra a kérdésre, amelyet legutóbb a Bors tett fel neki: miből fedezi kedvenc hobbija, a repülés költségeit. A bulvárlap utánajárt: egy olyan Cessna C-172 típusú repülő, amelyet Hadházy vezet, óránként 46 ezer forint plusz áfáért bérelhető.

A lapnak az is feltűnt, hogy a költséges hobbi gyakorlására Hadházy hivatalosan bevallott vagyonában aligha van fedezet. Mint írják: a gép repülési naplója szerint Hadházy eddig 350 órát töltött a levegőben, a fenti óradíjjal összesen közel 20 millió forintot költhetett hobbijára.Ez nagyjából ugyanakkora összeg, mint amekkora adósságot az LMP-s frakcióvezető-helyettes bevallott a 2017-es vagyoni helyzetéről az Országgyűlésnek, ugyanis abban 1,1 milliós megtakarítás mellett 16,7 milliós hitel szerepel. A Borsnak az is feltűnt, hogy mindeközben Hadházy lecserélte Skoda Octaviáját egy 11 millió forint értékű lízingelt Kodiaq terepjáróra, igaz, 2015-ben vásárolt Trabantját is megtartotta.


Hadházy állítja: nem fizet a repülésekért, nem részletezi ugyan, hogy milyen jogcímen, de azt mondja, hogy a Cessnát az őcsényi repülőklub ingyen bocsátja rendelkezésére. A korrupció elleni harc LMP-s éllovasa azt is kifejtette: „csak annyit repül, amennyi a jogosítványok megtartásához szükséges”.

Semmi sem drága

Mindeközben az is kiderült, hogy Hadházy kis híján lakásmaffiára emlékeztető módszerekkel igyekezett megszerezni egyik szomszédja lakását, miután már a társasház két lakása is az ő tulajdonában volt. Az LMP-s politikus maga vallotta be, hogy eltartási szerződést ajánlott annak a szomszédnak, aki éppen amiatt a felújítási költség miatt került anyagi zűrbe, amit Hadházy szavaztatott meg a lakógyűlésen – kihasználva többségi tulajdonrészét. Amikor az idős ember elállt a szerződéstől, Hadházy perrel hajtotta be rajta a felújítás költségét: a 69 éves Acsádi Róbert havi 70 ezres nyugdíjából 27 ezret vonatott le Hadházy. A férfi a múlt héten meghalt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.