2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Miből telik milliós röpködésekre Hadházynak?

 Több mint 17 millió forintot repülőzhetett el Hadházy Ákos az elmúlt esztendőkben – számolta ki a Bors, de azonnal fel is tették a kérdést, hogy miből, ugyanis vagyonbevallása szerint az LMP antikorrupciós szóvivőjének szinte csak tartozása van. Hadházy állítja: ingyen repülhet azzal a géppel, amelyet mindenki más közel ötvenezerért bérelhet óránként. Miért is?

Az LMP antikorrupciós élharcosa mindeddig meglehetősen furcsa magyarázatokat adott arra a kérdésre, amelyet legutóbb a Bors tett fel neki: miből fedezi kedvenc hobbija, a repülés költségeit. A bulvárlap utánajárt: egy olyan Cessna C-172 típusú repülő, amelyet Hadházy vezet, óránként 46 ezer forint plusz áfáért bérelhető.

A lapnak az is feltűnt, hogy a költséges hobbi gyakorlására Hadházy hivatalosan bevallott vagyonában aligha van fedezet. Mint írják: a gép repülési naplója szerint Hadházy eddig 350 órát töltött a levegőben, a fenti óradíjjal összesen közel 20 millió forintot költhetett hobbijára.Ez nagyjából ugyanakkora összeg, mint amekkora adósságot az LMP-s frakcióvezető-helyettes bevallott a 2017-es vagyoni helyzetéről az Országgyűlésnek, ugyanis abban 1,1 milliós megtakarítás mellett 16,7 milliós hitel szerepel. A Borsnak az is feltűnt, hogy mindeközben Hadházy lecserélte Skoda Octaviáját egy 11 millió forint értékű lízingelt Kodiaq terepjáróra, igaz, 2015-ben vásárolt Trabantját is megtartotta.


Hadházy állítja: nem fizet a repülésekért, nem részletezi ugyan, hogy milyen jogcímen, de azt mondja, hogy a Cessnát az őcsényi repülőklub ingyen bocsátja rendelkezésére. A korrupció elleni harc LMP-s éllovasa azt is kifejtette: „csak annyit repül, amennyi a jogosítványok megtartásához szükséges”.

Semmi sem drága

Mindeközben az is kiderült, hogy Hadházy kis híján lakásmaffiára emlékeztető módszerekkel igyekezett megszerezni egyik szomszédja lakását, miután már a társasház két lakása is az ő tulajdonában volt. Az LMP-s politikus maga vallotta be, hogy eltartási szerződést ajánlott annak a szomszédnak, aki éppen amiatt a felújítási költség miatt került anyagi zűrbe, amit Hadházy szavaztatott meg a lakógyűlésen – kihasználva többségi tulajdonrészét. Amikor az idős ember elállt a szerződéstől, Hadházy perrel hajtotta be rajta a felújítás költségét: a 69 éves Acsádi Róbert havi 70 ezres nyugdíjából 27 ezret vonatott le Hadházy. A férfi a múlt héten meghalt.

Kapcsolódó Cikkek