EUR: 322,66 Ft
CHF: 282,62 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Migránsok erőszakolták meg a nőt, de senki sem foglalkozott vele

Egy év telt el azóta, hogy két fiatal arab migráns brutálisan összeverte, majd megerőszakolta a Svédországban dolgozó Agnieszka Wiśniewskát. A rendőrség nem is foglalkozott az ügyével, pszichológiai segítséget csak 11 hónap elteltével kapott, mivel az illegális bevándorlók a várólistákon elsőbbséget élveznek – írja az Origó.

Agnieszka Wiśniewska Lengyelországból költözött a svéd fővárosba 11 évvel ezelőtt. Egy évvel ezelőtt, azonban megerőszakolták a migránsok a lengyel anyát, akinek ügyével szinte semennyire sem foglalkoztak a svéd szervek.


A nő szokásos napi rutinját tette, amikor munka után bevásárolt és épp hazafelé sétál. Egyszer csak a sötét utcán otthonához már közel, két bevándorló megragadta, fejét egy fához ütötte és berántotta a fák közé, ahol megerőszakolták.

A történtek után egy kamion épp megállt a közelben mire a migránsok megijedtek és elfutottak. A nő ezek után kórházba ment, és hívta a rendőrséget is, akik telefonon keresztül akarták őt kihallgatni. Agnieszka közölte, hogy nem szeretné a gyerekei előtt elmondani a történteket, had mehessen be személyesen, mire a hatóságok közölték vele, hogy akkor majd visszahívják. Azóta sem történt meg.


A történtek lelkileg nagyon megviselték a nőt, ezért pszichológushoz akart fordulni. Az állami klinikán azonban azt mondták neki, hogy : A Svédországba érkező menedékkérőknek is vannak lelki traumáik, ők pedig elsőbbséget élveznek az ott dolgozó és adót fizető európai uniós állampolgárokkal szemben – olvasható az Origón.

Kapcsolódó Cikkek