2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Migránsok foglalták el Párizs belvárosát – videó!

Megdöbbentő képeket vett fel a francia BFMTV kamerája. A felvétel azt mutatja, ahogy migránsok szállják meg a Párizs tizedik kerületének központját. Párizs belvárosát lassan teljesen elfoglalják a migránsok.

Az elképesztő akció az elegáns Rue la Fayette közelében, nem messze a Gare de l’Est és a Gard du Nord vasútállomásoktól történt. A felvételeken jól felismerhető a Rue la Fayette környéke és a Canal Saint-Martin. A migránsok sátrakat állítottak és egyszerűen beköltöztek a központba.


A legtekintélyesebb francia lap, a Le Figaro is részletesen írt korábban arról, hogy a La Chapelle negyedben (ez a mostani események közvetlen közelében van) a muszlim férfiak még a kávézókból is kizavarják a nőket, mert szerintük egy nő nem járhat csak úgy el kávét inni.

Az utcán a szerintük túl kihívóan öltözködő nőket leköpik, megfogdossák, de néha ököllel megütik őket. A Le Figarónak arról beszéltek nők, a helyzet elviselhetetlenné vált, amióta migránsok átmeneti szállása és ételosztás is van a környéken.

Délután 5 óra után csak taxival mernek hazamenni az ott lakó asszonyok. Ez a negyed alig száz méterre van az egyik leghíresebb európai színháztól (Bouffes du Nord, Peter Brook nagy színházrendező utolsó színháza), és két metrómegállónyira a turistaparadicsomnak nevezett Montmartre-tól vagy a Sacré-Coeur-től.

A Le Figaro hosszabb riportot közölt ott élőkkel nőkkel. Egyikük arról beszélt, hogy a migránsválság óta még inkább elviselhetetlen a helyzet. Egy másik nő szerint egy muszlim vallási viseletbe öltözött férfi megtámadta, hogy miért öltözik kihívóan.

A Le Figaro szerint a nők – amennyiben arrafelé merészkednek – inkább melegítőben közlekednek, hogy csúnyábbnak, elhanyagoltabbnak tűnjenek. Egy harmadik nő pedig azt mondta, hogy retteg hazamenni, volt, hogy 40 migráns mászkált a bejárati kapu mellett, mert éppen akkor volt az utcában jótékonysági ételosztás. Azt mondja, hogy ő szerencsés, mert a szomszéd házban már kapu sincs, pontosabban, betörték.

Most már nem csak a La Chapelle-t foglalták el a migránsok, hanem Párizs központjának egyre nagyobb részét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.