2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Migránsokat fogadna be Karácsony Gergely

Uniós pénzből szervez migránsokról szóló érzékenyítő műhelysorozatot a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat egyik háttérintézménye és a Menedék Egyesület. A programsorozat kedden indult. Emlékezhetünk rá, hogy Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd Magyarországért csaknem három éve azt javasolta: „EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket.”

Karácsony Gergely, mellette Szabó Rebeka (Fotó: Máté Krisztián)

Migránsspecifikus szakmai műhelysorozatot indított útjára tegnap a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ a Menedék Migránsokat Segítő Egyesülettel közösen. A résztvevők számára a programok ingyenesek, csak regisztrálni kell azokra, mivel az Európai Unió Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapjának (MMIA) támogatásával valósulnak meg. A keddi, első foglalkozáson a Török kezdőknek című filmet tekinthették meg az érdeklődők – írja a Magyar Idők.


 

A Menedékről érdemes tudni, hogy egy külföldről és a Soros-féle alapítvány által is támogatott civil szervezet, amelyben korábban az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett is dolgozott. Karácsony Gergely, aki ma már az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, egyértelműen a tömeges betelepítés mellett tette le a voksát, amire már korábban is sok minden utalt.

Karácsony párttársa és alpolgármestere, Szabó Rebeka 2016. májusi előterjesztése bevándorlók számára is lehetővé tette volna a szociális bérlakások megpályázását. „A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú, európai gazdasági térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy” – állt a Karácsony Gergely párttársa által a zuglói képviselőknek elküldött dokumentumban.


A párt honlapján 2015. június 25-én egyebek mellett a következőt lehetett olvasni „A PM megoldása a menekültválságra” címszó alatt: EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket, hogy a debrecenihez hasonló helyzetek ne fordulhassanak elő, valamint semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére.

Azt is érdemes felidézni, hogy az egyik legnagyobb, bevándorlókat segítő önkéntes szervezet, a Migration Aid 2015 szeptemberében – a Párbeszéd korábbi javaslatához hasonlóan – a következőket írta: „kérjük a Magyarországon várhatóan feltorlódó menedékkérők számára ideiglenes befogadó állomásokként megnyitni az üresen álló laktanyákat, iskolákat és óvodákat”.

/Fotó: MTI

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint Karácsony Gergely Zugló polgármestereként is bizonyította, hogy nem állna a Soros-terv útjába.

Vagyis senkinek ne legyenek kétségei: Karácsony Gergely és baloldali társai győzelmük esetén szabad utat adnának az illegális migránsoknak Magyarországra.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek