2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Migránsoktól rettegnek a bécsiek

Teljesen kiakadt a hazai ellenzéki sajtó, miután Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécsben járt, amiről egy videót készített. Ebben azt állította: az osztrák fővárosban megnőtt a bűnözés a migránsok miatt. A balliberális média egymást túllicitálva próbálta megcáfolni Lázárt, a valóság azonban arcon rúgta őket: Bécsben aznap négy embert is megkéselt egy 23 éves afgán migráns. 

Hatalmas port kavart Lázár János szerdai videója, ebben a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy Bécs egyes kerületeiben már többségében muszlim bevándorlók élnek.

– Az a kevés bécsi, aki még itt lakik, elmondta, hogy sokkal nagyobb a bűnözés, és sokkal nagyobb félelemben élnek – mondta a miniszter.

Több sem kellett a hazai ellenzéki médiának, egymást túllicitálva próbálták meghazudtolni Lázárt, a Facebook pedig hosszú órákra törölte is a kormánypárti politikus videóját. A kórusba aztán beszállt Simicska Lajos csicskapártjának elnöke, Vona Gábor is.

Érdemes volt megnézni az Index tegnapi címlapját, ahol négy cikkben próbálták megcáfolni Lázár meglátásait Bécsről, aki szerint az egykori monarchiabeli főváros mára már egyenlő a bűnözéssel, a napi szintű erőszakkal. Az utcán több a migránsbeszéd, mint a német szó.

 

 

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  Fidesz: Igazságos az oktatással történő kártérítés

  A kormánypártok jónak és igazságosnak tartják a gyönyöspatai roma családoknak a kormány azon javaslatát, hogy az állam ne pénzben, hanem oktatással és képzéssel fizesse ki a szegregáció miatt megítélt kártérítést – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Nagy István: Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát

  Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

 • Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány

  Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban – közölte a Miniszterelnökség szombaton az MTI-vel.