2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Miskolc

Milliárdokban mérhető a méhészkedés jelentősége

A hazai méztermelés helyzetéről és jövőbeni lehetőségeiről tanácskozott a múlt héten az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Miskolcon.

A konferencián jelen volt Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki úgy fogalmazott: az elmúlt évben a kormány és a méhésztársadalom egymásra talált. Hozzátette: a kiváló minőségű magyar méz Európában is elismert, a méhészek munkáját ma már megbecsülés övezi.


“Megbecsülik a méhészek munkáját” – mondta Nagy István államtitkár

Hazánkban az átlagos méhcsaládsűrűség már meghaladta a 12 méhcsalád/négyzetkilométer értéket, amivel első helyre kerültünk Európában. A méhcsaládok száma meghaladja az egymilliót, a méztermelés az elmúlt 10 évben 15 és 30 ezer tonna között mozgott. A megtermelt méz nagyobb hányadát külföldön értékesítjük. Magyarország természeti adottságai kedvezőek a méhészkedés számára. Az ágazat több ezer család megélhetéséhez nyújt kiegészítő vagy fő jövedelemforrást. A méhészkedés jelentősége milliárdokban mérhető.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.