2018. augusztus 15., szerda
Mária

Belföld

Minaretet akart Újbudán Molnár Gyula

Egy palesztin fogorvos alapítványának adott el egy jelentős ingatlant az újbudai önkormányzat Molnár Gyula MSZP-elnök és dél-budai képviselőjelölt polgármestersége idején, hogy minaretet építhessenek a XI. kerületben – írja a Magyar Idők.

A lap információi szerint a Budaörsi út–Holdvilág utca–Bajmóci utca által határolt területet azzal a céllal értékesítették, hogy ott egy iszlám vallási és kulturális központot hozzanak létre. Mindehhez a városrendezési szabályzat módosítására volt szükség. Az önkormányzati testület ezt először nagy többséggel elvetette, majd egy olyan ülésen, ahol az ellenzéki fideszesek nem vettek részt, egyhangúlag elfogadta.


Nem sokkal később a Fidesz rendkívüli ülésen próbálta újra napirendre vetetni az ügyet, ám ekkor már nem sikerült biztosítani a határozatképességet. Az esetre még sokan emlékeznek a helyiek közül, mert végül lakossági tiltakozás tántorította el a tervétől Molnárt, a városrész akkori polgármesterét. „Ahogy a katolicizmust sem lehet az inkvizíció, az iszlámot sem lehet az al-Kaida alapján megítélni” – idézi a Magyar Idők Molnár akkori érvelését.

A lap részletesen kitér arra is, hogy miért volt jóval súlyosabb a helyzet a terv miatt.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek