EUR: 314,55 Ft
CHF: 277,71 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Minden bevándorlónak európai állampolgárságot adna az EP-képviselő

Bevándorlók már Európában született gyermekeinek, és a most érkezőknek automatikusan meg kell kapniuk az európai állampolgárságot, és mindent, ami azzal együtt jár, mert ez jelenti az integráció valódi lehetőségét – mondta Cécile Kyenge olasz baloldali európai parlamenti képviselő az M1-nek adott exkluzív interjúban.

Az olasz képviselő az ENSZ egyezménytervezetét az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatához hasonlította: az is egy olyan dokumentum, amelynek nem kötelező az elfogadása az államok számára, de iránymutatást jelent. Hozzátette, a migrációról is ilyen globális párbeszéd kezdődött, az ENSZ részvételével, az EU tagállamainak és a többi kontinens országainak részvételével. Elmondta, hogy egy olyan globális problémával állunk szemben, amit nem lehet a határok lezárásával kezelni. Cécile Kyenge szerint a helyzet feltárásával az első lépéseket tették meg. De dolgozni kell az integráción, kezelni kell az éppen úton lévő emberek gondjait, és megoldást kell találni a kiváltó okokra is.

Az ENSZ globális egyezménytervezete főleg az emberek jogairól szól, ezért eltűnik a megkülönböztetés a gazdasági migránsok és a menedékkérők között, hiszen azt az embert kell megvédeni, akinek nincs hová mennie. Kijelentette, hogy annak, aki nyomorúságos helyzetből, a szegénység miatt menekül nincs kevesebb joga, mint annak, aki háború elől menekülve keres menedéket. Mindegyikük számára védelmet kell nyújtani, de más módon – szögezte le.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A januári többletnél kisebb deficittel zárt februárban az államháztartás

  A januári többletnél kisebb deficittel zárt februárban az államháztartás

  Az államháztartás központi alrendszere az év első két hónapját 67,3 milliárd forintos többlettel zárta, miután februárban 177,2 milliárdos hiány keletkezett a januári 244,5 milliárd forintos többletet követően – erősítette meg az előzetes adatokat csütörtökön kiadott részletes jelentésében a Pénzügyminisztérium (PM).

 • A néppártiak változtattak a szavazáson, ahogy megtudták, a Fidesz ki akar lépni

  A néppártiak változtattak a szavazáson, ahogy megtudták, a Fidesz ki akar lépni

  Az utolsó pillanatban változtatták meg a néppárti képviselők, hogy miről szavazzanak szerdán – tudta meg az Origo. Az órákig húzódó ülés közben a német néppártiak megtudták, hogy Orbán Viktor zsebében már ott lapul az aláírt kilépő nyilatkozat. Az egyik pont, hogy miről szavazzanak, vállalhatatlan volt a Fidesz számára.

 • Megkéselt egy recepcióst Budapesten, majd Mexikóba menekült

  Megkéselt egy recepcióst Budapesten, majd Mexikóba menekült

  Vádat emeltek egy férfi ellen, aki egy XII. kerületi szállodában késsel életveszélyesen megsebesítette a recepcióst még 2001-ben; a vádlottat tavaly júniusban Mexikóban fogták el – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.