EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Miskolc

Miskolc életképes várossá vált

Miskolc életképességét hangoztatta a megyeszékhely polgármestere pénteken a város közgyűlésén, amelyen többségi szavazással elfogadták az idei, egyensúlyi költségvetést, 39,8 milliárd forintos bevételi és kiadási főösszeggel.

Kriza Ákos (Fidesz–KDNP) egyebek mellett kijelentette: stabilizálódott a város gazdasága, eredményes volt az elmúlt időszak iparosítása, munkahelyteremtése, Miskolc életképessé vált. Hozzátette: jelentősen nőtt az iparűzési és az idegenforgalmi adó, ez is jelzi, hogy a város gazdasága jó úton halad. Az elkövetkező évek nagy feladata lesz a szakképzett munkaerő biztosítása a városba érkezett cégeknek – közölte a polgármester.


Kriza Ákos évértékelő beszédet mondott a Művészetek Házában – fotó: Orosz Péter

 

A 2018-as költségvetési javaslatban a 39,8 milliárd forintos bevételi előirányzatból a működési bevételek tervezett összege 33,7 milliárd forint.  Működési kiadásokra 32,2 milliárd forintot szánnak, és 300 millió forint tartalékkal számolnak. Városüzemeltetési feladatokra több mint 5,2 milliárd forintot terveznek, ez 500 millió forinttal több, mint az előző évi előirányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.