EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Miskolc

Miskolc életképes várossá vált

Miskolc életképességét hangoztatta a megyeszékhely polgármestere pénteken a város közgyűlésén, amelyen többségi szavazással elfogadták az idei, egyensúlyi költségvetést, 39,8 milliárd forintos bevételi és kiadási főösszeggel.

Kriza Ákos (Fidesz–KDNP) egyebek mellett kijelentette: stabilizálódott a város gazdasága, eredményes volt az elmúlt időszak iparosítása, munkahelyteremtése, Miskolc életképessé vált. Hozzátette: jelentősen nőtt az iparűzési és az idegenforgalmi adó, ez is jelzi, hogy a város gazdasága jó úton halad. Az elkövetkező évek nagy feladata lesz a szakképzett munkaerő biztosítása a városba érkezett cégeknek – közölte a polgármester.


Kriza Ákos évértékelő beszédet mondott a Művészetek Házában – fotó: Orosz Péter

 

A 2018-as költségvetési javaslatban a 39,8 milliárd forintos bevételi előirányzatból a működési bevételek tervezett összege 33,7 milliárd forint.  Működési kiadásokra 32,2 milliárd forintot szánnak, és 300 millió forint tartalékkal számolnak. Városüzemeltetési feladatokra több mint 5,2 milliárd forintot terveznek, ez 500 millió forinttal több, mint az előző évi előirányzat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.