EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Belföld

Morvai: A Jobbik a szemkilövetőkkel egyezkedik

Nyílt levelet írt Morvai Krisztina  Varga-Damm Andreának, mert úgy gondolja, elbagatellizálják a Gyurcsány-éra rendőrterrorjának időszakát.

Pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy Morvai Krisztina bejelentette, ő is ott lesz a Békemeneten.


– Attól tartok, ez lenne az utolsó alka­lom – négy évig –, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne – mondta akkor Magyar Idők megkeresésére a békemenetről Morvai Krisztina, indokolva, miért támogatja újbóli megtartását.

Erre válaszul egykori párttársa, Varga-Damm a Facebook-oldalán – az akkori időszakot elbagatellizálva – azt írta, hogy a Fidesz-kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány-kormány alatt.”


„Megdöbbentett tegnapi (március 5.) Facebook-posztod, amelyben bagatellizáltad, sőt eltagadtad a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását, embertelenségét. Engem akartál megbántani, de igen sok hazafiba rúgtál bele jelképesen, olyanokba is, akik még mindig Jobbik-szavazók, vagyis akiket Te (is) fogsz képviselni az Országgyűlésben” – idézi Morvai írását a 888.hu.

„Ők azok, akik 2002 és 2010 között folyamatosan tüntettek a hazaáruló rezsim ellen, s szívták a könnygázt, átélték a rendszeres önkényes előállításokat, a legendás körbezárásokat, a rugdosásokat, gumibotütéseket. S azt is, amikor az elvtársak a legkegyetlenebb formákban mutatták be valódi természetüket: az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójának vérbefojtását.”

Morvai szerint, még ha igaz is lenne az, amit Varga-Damm állít, akkor sem lehetne összemosni és egy kalap alá venni a tüntetések jogellenes betiltását és a tüntetéseken elkövetett tömeges rendőri brutalitást, számos embernek súlyos, maradandó sérülések okozását, a megemlékezőkkel szemben lovasrohamok vezénylését, az ütlegelésüket, rugdosásukat, a kardlapozást, a vízágyút, vagyis azt, hogy egy rezsim brutálisan rátámad a saját népére.

„S azt se felejtsük el, hogy az elkövetők illetve felbujtóik azóta sem kértek bocsánatot, sőt kifejezetten helyesnek tartják, amit tettek, függetlenül attól, hogy most éppen az MSZP vagy a DK színeiben kívánnak visszatérni a hatalomba. Egykutyák, s mint az Te is nagyon jól tudod, előbb-utóbb újra Gyurcsány lesz a közös vezetőjük” – olvasható a 888.hu oldalán a független EP-képviselő levele, aki szerint ezért elkeserítő az a jövőkép, hogy ezeket a „kegyetlen hazaárulókat” pont a Jobbik kívánja visszasegíteni a kormányba a bizarr koordinált jelöltállítások és egyeztetések útján.

Hogyan lehetséges ez, Andrea? Mi folyik itt? A Jobbik fogja visszasegíteni a hatalomba azt a feketeöves hazaáruló társaságot, akik ellen folyamatosan tüntettünk, a testi épségünket kockáztatva?” – teszi fel a kérdést a Jobbik politikusának.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek