EUR: 316,49 Ft
CHF: 281,43 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Morvai: Gyurcsány a Jobbik hátán akar hatalomra kerülni

Erősen az az érzésem, hogy Gyurcsány és bandája (a mai MSZP és DK) a Jobbik hátán akar visszakerülni a hatalomba. Egyebek mellett ezt nyilatkozta a 888.hu című lapnak Morvai Krisztina független Európai Parlamenti képviselő.

Morvai Krisztina elmondása szerint a Jobbik 2009-es európai parlamenti programja foglalja össze azokat az értékeket és elveket, amelyeknek ő is kialakítója volt, s amelyek számára rokonszenvesek és fontosak. A két fő pillér az EP-képviselő szerint a „Magyarország a magyaroké!” és a „Pénz- és profitközpontú gondolkodás helyett emberközpontú és közösségközpontú döntéshozatal!” volt.


Majd így folytatja: “Igen nagy rejtély számomra, hogy mi is történt a Jobbikkal. Körülbelül 2012-13-ig volt ráhatásom a párt politikájának és tevékenységének alakulására. Már ekkor is tapasztaltam, hogy lemondanak azokról a tervekről, amelyek annyira fontosak és ígéretesek voltak 2009-ben.”

– Erősen az az érzésem, hogy Gyurcsány és bandája (a mai MSZP és DK) a Jobbik hátán akar visszakerülni a hatalomba – fogalmaz Morvai, majd így folytatja: “Nyilván ennek az elképzelésnek köszönhető például Heller Ágnes és más, hasonló személyiségek hirtelen lelkesedése a Jobbikért. Ezt már én – aki nemzeti jogvédőként, a 2002-2010 közötti brutális emberi jogi jogsértésekkel szemben fellépőként lett politikus – nem tudom elviselni. Itt jegyezném meg, hogy a Jobbik honlapjain és Facebook-oldalain nyíltan arra biztatja a választóit, hogy a www.kireszavazzunk.hu oldalon található információknak megfelelően a „legesélyesebb ellenzéki jelöltre” szavazzanak. Ez magyarra lefordítva annyit jelent, hogy adott esetben a jobbikos érzelmű választópolgárt arra kérik és biztatják, hogy szavazzon a DK-MSZP jelöltjére. Ezt az árulást nem tudom szó nélkül hagyni.”


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek