EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Morvai Krisztina: Féltem Magyarországot Brüsszeltől

A Morvai Krisztinával közölt címlapintejút a legfrissebb Figyelő. Az európai parlamenti képviselőség mellett tanító Morvai beszélt az európai értékek félreértelmezéséről, az Európai Unióért folytatott harcról, arról hogyan segítenek a jobbikosok újra hatalomra juttatni a szemkilövető Gyurcsányékat, valamint a Békemenetről.

Közel 10 éve európai parlamenti képviselő, így teljes képet alkothatott az uniós folyamatokról, átalakulásokról. Úgy látja, hogy Brüsszelben van egy egységes ideológia, amelyet nevezhetünk Európai Egyesült Államoknak vagy neoliberális globalizációnak is, de célja mindkettőnek ugyanaz: egy új embertípust létrehozni. Olyan embertípust, amelyhez szorosan köthető a tömeges bevándorlás. És milyen is ez az “új Európa?” Morvai szerint sokszínű, sok helyről jövő lakosságú és iszlamizálódó földrészt kell elképzelni, hogy megkapjuk a választ.

Ennek a megvalósításához hozzá kell szoktatni az embereket az új értékekhez, ahhoz, hogy “felülemelkedjenek” a keresztény kultúrán és a nemzeti szuverenitáson. Morvai lerántotta a leplet az EU lépéseiről ez ügyben. Az első a bűntudatkeltés: az ide érkező hánytatott sorsú menekülteket aki nem fogadja be az rossz és gonosz. Másodszor elkezdték összecsúsztatni a menekült és a migráns fogalmakat, annak ellenére, hogy merőben különböznek. Most pedig a szemünk előtt zajlik a harmadik lépés, ami arról győzne meg minket, hogy a migráció jó dolog, egy európai érték – ezt nyíltan ki is mondják. Ezzel pedig megint egy összecsúsztatást láthatunk, hiszen mára az európai érték alatt az identitás háttérbe tolását és a migránsok tömeges befogadását értik. Ennek a szimbóluma az EU-s zászló, ami jelképezi, hogy bármit megtehetsz.


Az EU-s zászló – ami az utóbbi időben gyakran előkerül a Jobbik eseményein is – a hazai ellenzék számára is valószínű, ugyanezeket jelenti. A Figyelő kíváncsi volt arra, hogy Vona Gábor átlátja-e ezt a folyamatot. Morvai közölte, hogy érdemben 2014 óta nem tudott beszélni Vona Gáborral, bár többször megpróbálta, így nem tudja mennyire látja át a folyamatot. Abban viszont biztos, hogy a Jobbik pártelnökének 2014-es irányváltása azt segítheti elő, hogy Gyurcsány Ferenc vissza kerüljön a hatalomba. Látni kell Morvai szerint a láncolatot: a Jobbik csak az LMP-vel egyezkedne, de az LMP egyezkedik az MSZP-vel, utóbbinak az egyezkedésiről a DK-val meg már tudunk. “Csak a vak nem látja, hogy egy olyan szivárvány koalíció létrehozásán dolgoznak, mellyel a DK vezetőjét segítik hatalomra, aki nemrég elismerte, hogy ha mindez megvalósul, akkor káosz következik” – fejtette ki Morvai.
A Soros-tervet is megemlítette, mivel EP képviselőként látja, hogy létezik egy olyan elgondolás, amit leegyszerűsítve lehet így nevezni. A baj forrása szerinte az, hogy változik a magyarok migrációval kapcsolatos hozzáállása. Anno 2015-ben amikor ostromolták a déli határt, Európában egyedül az Orbán-kormány hallgatta meg nép hangját, és húzta fel a kerítést. Mára viszont a biztonság miatt csökkent a veszélyérzet, ami rendkívül nagy probléma. “Ha egy szivárványkoalícióra adják le a szavazók a voksukat, akkor hónapokon belül ismét megindul a tömeges migráció Magyarország irányába – mondta.

A Békemenetet ezért üdvözölendőnek tartja, egyetért ifj. Lomnici Zoltán szavaival, miszerint a “nulladik Békemenet” 2006. október 23-án volt. Mára azonban az akkor Gyurcsány Ferenc által irányított emberek bűneit úgy, ahogy elfelejtették, és szemmel látható veszélye van a szemkilövetők visszatérésének.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek