2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Morvai: Magyarország maradjon magyar!

Március 15-én várhatóan ismét hatalmas tömeg vonul utcára Budapesten a Békemenet keretében. Ezen részt vesz Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő is, aki a TV2 Tények című műsorának nyilatkozott.

– Itt egy értékrend mellett állnak ki azok, akik elmennek. Azon értékrend mellett, ami megkülönbözteti Magyarországot, a visegrádi négyeket, és most már ugye Ausztriát is, a többi uniós országtól. Ennek az a lényege, hogy meg szeretnénk őrizni a hagyományainkat, meg szeretnénk őrizni Magyarországot magyarnak, és úgy gondolom, ez az értékrend helyes, és mellette kiállni is helyes – nyilatkozta a TV2 Tények című műsorának Morvai Krisztina.


Az EP-képviselő az ellenzéki összefogásról is beszélt a műsorban. Mint elmondta, elfogadhatatlannak tartja, hogy a Jobbik szövetkezne az LMP-vel. Mégpedig azért, mert Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje tárgyal az MSZP–DK szövetséggel is, így ha összefogna velük a Jobbik, a párt is része lenne annak a koalíciónak, amely beengedné a migránsokat az országba.

– Attól tartok, ez lenne az utolsó alka­lom – négy évig –, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne – mondta a Magyar Idők hétfői számában a békemenetről Morvai Krisztina, indokolva, miért támogatja ennek újbóli megtartását.


A független EP-képviselő elmondta, hogy akik most az abszurd, koordinált vagy csendben egyeztetett jelöltállítás révén hatalomra kerülhetnek, nyolc éven át brutálisan elfojtották a gyülekezési jogot.

– 2009. március 15-én, amikor már hivatalosan EP-képviselőjelölt voltam, a rendőrök közvetlen közelről fújták az arcomba a könnygázt – mondta Morvai.

Hozzátette, hogy ugyanez várna azokra, akik a migrációpártiak hatalomra kerülése esetén az első tízezer betelepített miatt az utcán próbálnának tiltakozni. Ezért szerinte a következő öt hét és az április 8-i országgyűlési választás sorsdöntő lesz a magyarság számára. A politikus egyébként nemrég szakított a Jobbikkal Vona Gábor politikája miatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött több autó az M3-as autópályán, hárman meghaltak

    Összeütközött nyolc személygépkocsi az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Mezőkeresztes térségében, a geleji pihenő közelében, egy ember meghalt, többen megsérültek – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn reggel az MTI-vel.

  • Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Ezért kockázatos felújítandó lakást vásárolni

    Aki saját célra vesz lakást, annak a tapasztalatok szerint nem éri meg felújítandó ingatlant vásárolni. A munkálatok elhúzódhatnak, nem ritka az egy évnél is tovább tartó átépítés és ezt kevesen bírják türelemmel és idegekkel.