EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Extra

Muri Enikő: Nyomomban járt a halál

Megdöbbentő, de Muri Enikő az édesanyjával való rossz viszonya miatt gyakran azt kívánta: bár ne is élne. Tizenhat éves korában meg is jelent az életében egy fekete alak, és az énekesnő a Lokálnak elárulta: démonjaival csak egy fulladásos élménynek köszönhetően tudott leszámolni.

– Tinédzserként rengeteget veszekedtem az édesanyámmal, szinte nem tudtunk egy légtérben megmaradni. Folyton azt éreztem, hogy akaratunk ellenére élünk egy háztartásban, és alig várjuk, hogy a másik reggel elmenjen otthonról. Ő sokszor jelentéktelen dolgokért dorgált meg engem, míg én türelmetlen voltam, nagy volt a szám, miközben egy csomó mindent elsumákoltam. Vitáink gyakran sírásig fajultak, és egy idő után már azt kívántam: bárcsak inkább meghalnék, mint hogy vele veszekedjek. Addig-addig mondogattam ezt, mígnem tizenhat éves koromban megjelent egy fekete alak az életemben. Először csak egy sziluettet, egy sötét foltot láttam belőle, de ez csupán a kezdet volt. Idővel egyre inkább kirajzolódott és megmutatta az arcát. Minden reggel, amikor kijöttem a nyíregyházi gyerekszobám ajtaján, őt láttam meg először. Egy darabig fix helye volt a kanapén, mindig ott ült és figyelt. Azután már nem csupán követett, inkább folyton velem volt. Iskolába menet kinéztem a busz ablakán, és ott állt egy bolt előtt. A végső stádiumban már rosszul voltam, szédültem emiatt. Akkor döntöttem úgy, hogy elmegyek egy szakemberhez, aki egy hosszabb beszélgetés után azt mondta: vigyázz, mit kívánsz, mert valóra válik. Állítása szerint a fekete alak maga a halál volt, aki azért jött, hogy engem elvigyen. Rémisztő volt, azt akartam, hogy örökre eltűnjön az életemből – mesélte a megrázó történetet Enikő, aki démonjaival csak egy búvárbalesetnek köszönhetően tudott leszámolni.


– Ugyanebben az évben apával egy nyaralás alkalmával elmentünk búvárkodni. Elvégeztünk egy gyorstalpalót, majd lemerültünk. Egyszer csak a búvárcsutora kiesett a számból, és ahelyett, hogy visszavettem volna, elkezdtem pánikolni, vizet nyelni és felfelé úszni. A felszínhez közeledve egyre inkább éreztem, hogy megy ki belőlem az erő, ez volt a legrosszabb. Azt hiszem, ebben a pillanatban tűnt el a fekete alak az életemből, és én ezt úgy fordítottam le magamnak, hogy megmutattam a halálnak, igenis élni akarok – magyarázta az énekesnő, akinek idővel az édesanyjával is rendeződött a viszonya.

– Most szorosabb a kapcsolatunk, mint valaha. Megbízunk egymásban, mindent megbeszélünk. Anya nagyon sok mindenért bocsánatot kért, és rengeteget változott a kettőnk érdekében. Mostanra belátta, hogy már felnőtt nő vagyok, nem avatkozhat bele az életem minden apró részletébe – zárta le a beszélgetést Enikő.


Muri Enikő , FEKETE FAGYI,
Andretti Cukrászda (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek