EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb XVI.kerület

Mutassa meg, milyen is az ön Kertvárosa!

A Föld napján különféle eseményeket szerveznek világszerte, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megőrzésére. A jeles nap alkalmából kerületünkben az Erzsébetligeti Színház és az Öt Falu Egyesület fotópályázatot hirdet.

„Hamarosan itt a tavasz, ami remek alkalmat kínál egy-egy sétára, kirándulásra. Erdőn, mezőn, tó- és patakparton, dombokon, völgyekben járva előkerülnek a fényképezőgépek, mobiltelefonok, hogy megörökítsünk egy-egy pillanatot. Szerencsések vagyunk, mert nálunk, a XVI. kerületben minden megtalálható! Megannyi szépség és érték rejlik közvetlen környezetünkben” – olvasható a pályázati kiírásban, amelyből az is kiderül, hogy a szervezők maximum három képet várnak, JPG formátumban, lehetőség szerint minél nagyobb felbontásban.


Fényképen kell megmutatni, milyen is a kerület

Erre azért van szükség, mert a legjobb alkotásokból kiállítást szerveznek a Szentmihályi Kulturális Központban. A képeket március 28-ig lehet elküldeni a [email protected] e-mail-címre „Kertvárosom” tárggyal. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a képeket olyan címmel ellátva, és az alkotót feltüntetve küldjék, amelyet a kiállításon megjelentethetnek, az üzenetbe pedig fontos beírni a kép készítésének helyét és címét, amivel beazonosítható, hogy a XVI. kerületben készült.

A fotó lehet a pályázó által szerkesztett, az élesség és a tónusértékek korrekciója szintén megengedett. Nevezési díj nincs. Közönségszavazásra, illetve a teljes pályázati anyag megtekintésére a „Kertvárosom fotópályázat” Facebook-oldalon van lehetőség, amelyre minden beküldött anyagot feltöltenek. A beküldött anyagból zsűrizés után válogatják ki a kiállításra kerülő képeket, az előhívott alkotások ezután a Corvin Művelődési Ház tulajdonában maradnak, azzal a kikötéssel, hogy bármilyen megjelenés csak a szerző feltüntetésével lehetséges.


A zsűrizés és eredményhirdetés  április 10-én lesz. A díjazott fotók készítői oklevelet, nyertes pályaművük nyomtatott vászonképét és értékes ajándékokat kapnak. A közönségdíjat a „Kertvárosom fotópályázat” Facebook-oldalra feltöltött legtöbb lájkot kapott fotó kapja. További információ Szabó Patríciától kérhető a [email protected] e-mail-címen.

Kapcsolódó Cikkek