EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb XVI.kerület

Mutassa meg, milyen is az ön Kertvárosa!

A Föld napján különféle eseményeket szerveznek világszerte, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megőrzésére. A jeles nap alkalmából kerületünkben az Erzsébetligeti Színház és az Öt Falu Egyesület fotópályázatot hirdet.

„Hamarosan itt a tavasz, ami remek alkalmat kínál egy-egy sétára, kirándulásra. Erdőn, mezőn, tó- és patakparton, dombokon, völgyekben járva előkerülnek a fényképezőgépek, mobiltelefonok, hogy megörökítsünk egy-egy pillanatot. Szerencsések vagyunk, mert nálunk, a XVI. kerületben minden megtalálható! Megannyi szépség és érték rejlik közvetlen környezetünkben” – olvasható a pályázati kiírásban, amelyből az is kiderül, hogy a szervezők maximum három képet várnak, JPG formátumban, lehetőség szerint minél nagyobb felbontásban.


Fényképen kell megmutatni, milyen is a kerület

Erre azért van szükség, mert a legjobb alkotásokból kiállítást szerveznek a Szentmihályi Kulturális Központban. A képeket március 28-ig lehet elküldeni a FotopalyazatCMH@gmail.com e-mail-címre „Kertvárosom” tárggyal. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy a képeket olyan címmel ellátva, és az alkotót feltüntetve küldjék, amelyet a kiállításon megjelentethetnek, az üzenetbe pedig fontos beírni a kép készítésének helyét és címét, amivel beazonosítható, hogy a XVI. kerületben készült.

A fotó lehet a pályázó által szerkesztett, az élesség és a tónusértékek korrekciója szintén megengedett. Nevezési díj nincs. Közönségszavazásra, illetve a teljes pályázati anyag megtekintésére a „Kertvárosom fotópályázat” Facebook-oldalon van lehetőség, amelyre minden beküldött anyagot feltöltenek. A beküldött anyagból zsűrizés után válogatják ki a kiállításra kerülő képeket, az előhívott alkotások ezután a Corvin Művelődési Ház tulajdonában maradnak, azzal a kikötéssel, hogy bármilyen megjelenés csak a szerző feltüntetésével lehetséges.


A zsűrizés és eredményhirdetés  április 10-én lesz. A díjazott fotók készítői oklevelet, nyertes pályaművük nyomtatott vászonképét és értékes ajándékokat kapnak. A közönségdíjat a „Kertvárosom fotópályázat” Facebook-oldalra feltöltött legtöbb lájkot kapott fotó kapja. További információ Szabó Patríciától kérhető a szabo.patricia@kulturliget.hu e-mail-címen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.