EUR: 332,58 Ft
CHF: 302,62 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb Hódmezővásárhely

Nagyot úsztak a Gyarmatiban

Tíz csapat 89 fővel képviseltette magát a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A fogyatékkal élők úszóversenyén három úszásnemben, külön kategóriákban indultak a versenyzők.

A Fogyatékkal Élők Csongrád Megyei Sportegyesülete és az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola 16. alkalommal rendezte meg a Fogyatékkal Élők Diák és Szabadidős Megyei Úszóversenyét Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A megmérettetés történetében mindössze egyszer fordult elő, hogy nem Vásárhelyen mérték össze tudásukat a fogyatékkal élő úszók.


Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a versenyt

A versenyre összesen tíz csapat nevezett be. A házigazda hódmezővásárhelyiek mellett érkeztek versenyzők Szegedről, Derekegyházáról, Kisrétről, Csongrádról, Szentesről és Makóról. A megmérettetésen a gyerekektől a felnőttekig tudtak nevezni az úszók. A 89 versenyző mellúszásban, gyorsúszásban és hátúszásban mérte össze tudását.

A kategóriák első három helyezettje éremben részesült, valamint minden csapat valami ajándékkal térhetett haza

A kategóriákat az indulók sérülésének típusa szerint állították össze. Külön kategóriában versenyeztek az enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok, illetve a hallássérültek.  Az úszóknak 20, 30, illetve 50 méteres távokat kellett teljesíteniük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.