2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Hódmezővásárhely

Nagyot úsztak a Gyarmatiban

Tíz csapat 89 fővel képviseltette magát a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A fogyatékkal élők úszóversenyén három úszásnemben, külön kategóriákban indultak a versenyzők.

A Fogyatékkal Élők Csongrád Megyei Sportegyesülete és az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola 16. alkalommal rendezte meg a Fogyatékkal Élők Diák és Szabadidős Megyei Úszóversenyét Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A megmérettetés történetében mindössze egyszer fordult elő, hogy nem Vásárhelyen mérték össze tudásukat a fogyatékkal élő úszók.


Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a versenyt

A versenyre összesen tíz csapat nevezett be. A házigazda hódmezővásárhelyiek mellett érkeztek versenyzők Szegedről, Derekegyházáról, Kisrétről, Csongrádról, Szentesről és Makóról. A megmérettetésen a gyerekektől a felnőttekig tudtak nevezni az úszók. A 89 versenyző mellúszásban, gyorsúszásban és hátúszásban mérte össze tudását.

A kategóriák első három helyezettje éremben részesült, valamint minden csapat valami ajándékkal térhetett haza

A kategóriákat az indulók sérülésének típusa szerint állították össze. Külön kategóriában versenyeztek az enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok, illetve a hallássérültek.  Az úszóknak 20, 30, illetve 50 méteres távokat kellett teljesíteniük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.