EUR: 321,80 Ft
CHF: 280,47 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Hódmezővásárhely

Nagyot úsztak a Gyarmatiban

Tíz csapat 89 fővel képviseltette magát a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. A fogyatékkal élők úszóversenyén három úszásnemben, külön kategóriákban indultak a versenyzők.

A Fogyatékkal Élők Csongrád Megyei Sportegyesülete és az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola 16. alkalommal rendezte meg a Fogyatékkal Élők Diák és Szabadidős Megyei Úszóversenyét Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A megmérettetés történetében mindössze egyszer fordult elő, hogy nem Vásárhelyen mérték össze tudásukat a fogyatékkal élő úszók.


Tizenhatodik alkalommal rendezték meg a versenyt

A versenyre összesen tíz csapat nevezett be. A házigazda hódmezővásárhelyiek mellett érkeztek versenyzők Szegedről, Derekegyházáról, Kisrétről, Csongrádról, Szentesről és Makóról. A megmérettetésen a gyerekektől a felnőttekig tudtak nevezni az úszók. A 89 versenyző mellúszásban, gyorsúszásban és hátúszásban mérte össze tudását.

A kategóriák első három helyezettje éremben részesült, valamint minden csapat valami ajándékkal térhetett haza

A kategóriákat az indulók sérülésének típusa szerint állították össze. Külön kategóriában versenyeztek az enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékosok, illetve a hallássérültek.  Az úszóknak 20, 30, illetve 50 méteres távokat kellett teljesíteniük.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.