EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Tapolca

Naponta 100-150 migránst tartóztatnak fel a déli határunkon

Nekünk Magyarország biztonsága az első – mondta a Lokálnak Fenyvesi Zoltán, aki Ajkán és Tapolcán a kormánypártok országgyűlési képviselőjelöltje is. Hozzátette: Veszprém megye ugyan nem a határ mentén fekszik, két éve tehát nem kellett megélnünk azt, amit a szegedieknek, az ásotthalmiaknak, a röszkeieknek és a mórahalmiaknak, amikor naponta ezrek masíroztak keresztül rajtuk, legyalulva mindazt, ami az útjukba akadt: földeket, fóliasátrakat, veteményeseket, kerteket.

– Még ha olyan szerencsés helyzetben is vagyunk, hogy a migrációs útvonaltól távol, csak a televízió képernyőjén láttunk migránsokat, van kötelességünk a hazánk és gyermekeink jövője iránt. Mert az a kérdés, hogy milyen Magyarországot hagyunk nekik hátra – fogalmazott Fenyvesi Zoltán.


A déli határsávot –  ahová az embercsempészek ma is naponta 100-150 illegális bevándorlót szállítanak autókkal és kisbuszokkal – kettős kerítés védi, amely mellett kutyás rendőrök és hőkamerával felszerelt katonák járőröznek. Ez a kettős védelmi rendszer garantálja hazánk biztonságát.

A Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke – akit a Soros-irodák ellen határozatot hozó Csabrendek polgármestere, Turcsi József is elkísért a határra – hangsúlyozta: minden támogatást megadnak azoknak, akik védik az országot.

Fenyvesi Zoltán a határról hazatérő sümegi rendőröket a Sümegi Rendőrőrsön is fogadta és egy-egy ajándékcsomaggal köszönte meg kitartó és áldozatos szolgálatukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.