2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Tapolca

Naponta 100-150 migránst tartóztatnak fel a déli határunkon

Nekünk Magyarország biztonsága az első – mondta a Lokálnak Fenyvesi Zoltán, aki Ajkán és Tapolcán a kormánypártok országgyűlési képviselőjelöltje is. Hozzátette: Veszprém megye ugyan nem a határ mentén fekszik, két éve tehát nem kellett megélnünk azt, amit a szegedieknek, az ásotthalmiaknak, a röszkeieknek és a mórahalmiaknak, amikor naponta ezrek masíroztak keresztül rajtuk, legyalulva mindazt, ami az útjukba akadt: földeket, fóliasátrakat, veteményeseket, kerteket.

– Még ha olyan szerencsés helyzetben is vagyunk, hogy a migrációs útvonaltól távol, csak a televízió képernyőjén láttunk migránsokat, van kötelességünk a hazánk és gyermekeink jövője iránt. Mert az a kérdés, hogy milyen Magyarországot hagyunk nekik hátra – fogalmazott Fenyvesi Zoltán.


A déli határsávot –  ahová az embercsempészek ma is naponta 100-150 illegális bevándorlót szállítanak autókkal és kisbuszokkal – kettős kerítés védi, amely mellett kutyás rendőrök és hőkamerával felszerelt katonák járőröznek. Ez a kettős védelmi rendszer garantálja hazánk biztonságát.

A Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke – akit a Soros-irodák ellen határozatot hozó Csabrendek polgármestere, Turcsi József is elkísért a határra – hangsúlyozta: minden támogatást megadnak azoknak, akik védik az országot.

Fenyvesi Zoltán a határról hazatérő sümegi rendőröket a Sümegi Rendőrőrsön is fogadta és egy-egy ajándékcsomaggal köszönte meg kitartó és áldozatos szolgálatukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.