2019. január 18., péntek
Piroska

PR

Négy találat, két új élet

Elképesztő történetet osztott meg velünk olvasónk, Ferenc. A budapesti nagypapára egy nap kétszer is rámosolygott a szerencse. Az egyiknek az életét köszönheti, a másiknak egy kis zsebpénzt az újjászületéshez – és a ráadásként másnap kapott új szerephez.

– Őszintén megvallom, óriási baromságot csináltam – vezette fel levelében történetét Ferenc. – Pontosan tíz éve történt. Óbudán, a Vörösvári úton akartam átmenni az út túloldalára. Széles az úttest, aki nem siet, az csak az út feléig jut el egy zöld lámpánál a gyalogátkelőn. Ráadásul nemcsak autóforgalom van, de villamos is jár – magyarázta.


képünk illusztráció

– A boltból hazafelé tartottam, valami tavaszi fáradtság lehetett rajtam, vagy front volt, esetleg megrészegített az első tavaszi napsütés, már nem tudom. Csak azt, hogy a gondolataimba merülve ballagtam át a zebrán, aztán a következő pillanat, amire emlékszem, hogy felpillantok, és látom, velem szemben piros a lámpa. Akkor eszméltem rá, hogy csaknem leléptem az úttestre az autók elé. Aztán rögtön jött a felismerés, hogy a villamossínen torpantam meg, jobbról meg jön a villamos. De már akkor csilingelt is ezerrel, magam sem tudom, hogy lehetettem ilyen bamba! Az ijedtségtől pár másodpercre még meg is dermedtem, mert előre nem mehettem, ott az autók száguldoztak, beletelt egy kis időbe, mire felfogtam, hogy hátrafelé kell ugranom. Megfordultam és vetődtem! Az utolsó pillanatban. Amint földet értem, a lábamtól pár centire már dübörgött is a villamos!

Ferenc, mint írja, vagy egy percig mozdulni sem tudott, annyira megrémült. Aztán lassan felfogta, hogy sértetlenül megúszta a kalandot, de az élete tizedmásodperceken múlt.


– Kikészültem. Remegő végtagokkal indultam végül hazafelé, úgy érzékeltem magam körül a világot, mintha moziban látnám. Tudtam, arra sem vagyok képes, hogy a feleségemnek elmondjam, mitől vagyok ilyen állapotban, úgyhogy beültem a házunkhoz közeli sörözőbe és felhajtottam egy konyakot. Ennél többet is meg tudok máskor inni, de ez most, abban az idegállapotban rögtön zsibbasztani kezdett. Ücsörögtem ott egy kicsit, míg elmúlt a remegés, és a rémületet öröm váltotta fel. Azt éreztem, micsoda szerencsés ember vagyok! Ma én újjászülettem. A sors még tartogat számomra fontos dolgokat. És az az ötletem támadt, hogy meglovagolom a szerencsémet, veszek egy lottót!

Ferenc, mint meséli, a közeli lottózóban találomra ikszelt. Otthon meg aztán csak annyit mesélt el a feleségének, hogy megbotlott és elesett, ezért lett koszos a nadrágja. Meg azt, hogy vett egy lottószelvényt.

– A lányomék másnap meglátogattak bennünket és elújságolták, hogy nagyszülők leszünk. Nagyon boldog voltam, és már biztosan tudtam, ez várt még rám. A nagypapaszerep! Ezért nem haltam meg a villamos kerekei alatt. Potyára vettem lottót! – gondoltam, de tévedtem, mert hétfőn, amikor az újságban megnéztem a nyerőszámokat, elképedve láttam, hogy négyesem lett. A feleségemmel azt sem tudtuk, sírjunk vagy nevessünk. Egy szám hiányzott az ötöshöz, amit azon a héten senki nem talált el. De nem vagyunk telhetetlenek, végül nagyon örültünk ennek is. Közel 150 ezer forintot kaptunk, amiből lett babakocsi, babaágy, bababútor. Az unokám, Bence kilencéves múlt. Majd egyszer pecázás közben neki is elmesélem, miből lett a babakelengyéje.

Dupla négyes is volt
1988 az érdekes lottó négyesek éve volt. A Békés Megyei Népújság az év júliusában számolt be róla, hogy nem
mindennapi lottó- négytalálatosról kaptak hírt. Szeghalmon egy magát megnevezni nem kívánó fiatal házaspár a 24. játékhéten 2 gyes találatot ért el, és emellett további 4 háromtalálatos szelvényük is volt!

“Azon a héten ráadásul jól fizettek a négyesek: pontosan 252 ezer 017 forintot, míg a hármasok nyereménye: 1382 forint volt. Így összesen több mint félmilliót tesz ki a szeghalmi házaspár nyereménye: 509 ezer 562 forint illeti meg őket Fortuna jóvoltából. “– írta a lap.
A
nyertesek elmondták, állandó számaikat 1987 januárjában választották ki. Mégpedig úgy, hogy mind a 90 számot kalapba helyezték és onnan húzták ki a családtagok a számokat. melyeket aztán teljes variációval játszottak meg. 

Kapcsolódó Cikkek

  • Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky hiszi, hogy egész életét végigkíséri a szerencse, ezért is olyan jókedvű és vidám személyiség. Hisz a számisztikában, a négyes a szerencseszáma.

  • Papír helyett eRecept

    Papír helyett eRecept

    2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel a betegek ellátása során keletkező összes dokumentumot.