EUR: 313,73 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Nyíregyháza

Négyszázmilliós fejlesztés az egészségügyben

A Terület- és Területfejlesztési Operatív Program keretében újabb pályázatot nyert Nyíregyháza önkormányzata, amely az egészségügyi alapellátás fejlesztésére fordítható. Ez már a második ütem lesz, a 400 millió forintos projekt ingatlanok komplex fejlesztését és az eszközbeszerzést is tartalmazza.

– Jelenleg több mint 400 millió forint fejlesztés van a tervezőasztalon. Szeretnénk a Fenyő utcai rendelőt felújítani – itt védőnői szolgálat is helyet kapna –, a Bokréta utcán egy egészségcentrumot létesíteni hajléktalan személyek számára, az önkormányzat tulajdonában lévő „éjjeli menedékhely” épülete mellett – amely a hajléktalanok háziorvosi ellátását napi 24 órában biztosító szolgáltatásnak ad helyet –, a Csillag utcán pedig felújítani a romos saroképületet. Itt az alapellátáshoz kapcsolódó funkciók kapnának helyet, hét orvosi rendelővel – tájékoztatott Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.