2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Egyéb Nyíregyháza

Négyszázmilliós fejlesztés az egészségügyben

A Terület- és Területfejlesztési Operatív Program keretében újabb pályázatot nyert Nyíregyháza önkormányzata, amely az egészségügyi alapellátás fejlesztésére fordítható. Ez már a második ütem lesz, a 400 millió forintos projekt ingatlanok komplex fejlesztését és az eszközbeszerzést is tartalmazza.

– Jelenleg több mint 400 millió forint fejlesztés van a tervezőasztalon. Szeretnénk a Fenyő utcai rendelőt felújítani – itt védőnői szolgálat is helyet kapna –, a Bokréta utcán egy egészségcentrumot létesíteni hajléktalan személyek számára, az önkormányzat tulajdonában lévő „éjjeli menedékhely” épülete mellett – amely a hajléktalanok háziorvosi ellátását napi 24 órában biztosító szolgáltatásnak ad helyet –, a Csillag utcán pedig felújítani a romos saroképületet. Itt az alapellátáshoz kapcsolódó funkciók kapnának helyet, hét orvosi rendelővel – tájékoztatott Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ejtőernyős-világbajnokság

    Ejtőernyős-világbajnokság

    Elkezdődött a 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság Szolnokon, a szandaszőlősi sportrepülőtéren. A város az 1974-es civil ejtőernyős-világbajnokságot követően ad újra otthont ilyen jellegű versenynek.

  • Elektromos töltőállomások

    Elektromos töltőállomások

    Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési program keretein belül Debrecenben 10 db új elektromos töltőállomás és parkolóhely létesül. A debreceni önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium „Jedlik Ányos Terv – Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére” tárgyú pályázatra jelentkezett.