EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Nyíregyháza

Negyven évet vártunk a jégpályára

Alig több mint hat hónap alatt épült fel az a jégpálya, melyre a nyíregyháziak negyven éve vártak. A múlt hét péntektől azonban már bárki hódolhat jeges szenvedélyének!

– Nekünk az elsődleges célunk, hogy minden gyermek sportoljon, ehhez létesítményeket biztosítsunk, és ha már vannak gyerekek és vannak sportlétesítményeink, akkor hozzunk eseményeket, már most lehetett hallani a megnyitó alkalmával, hogy akár Nyíregyháza–Debrecen összecsapás is lehet jégkorongban – emelte ki dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.


Most már profi körülmények között edzhetnek a hokisok (Fotó: Lokál)

Nyíregyházi korcsolyázókat, hokisokat szeretne látni a válogatottban Kósa Lajos. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnökeként elmondta, hogy az elmúlt tíz évben Kaposvárott, Jászberényben, Debrecenben és Budapestben épültek jégpályák vagy fejlesztették a jégcsarnokot, most pedig Nyíregyháza is jégpályával büszkélkedhet. A kormány azonban további jeges fejlesztéseket tervez.

Dr. Vinnai Győző, dr. Szabó Tünde és Kósa Lajos a csarnok átadásán (Fotó: Lokál)

– A fedett jégpályák száma megsokszorozódott és a Hircsák-program, amit a kormány támogat, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minden megyei jogú nagyvárosban legyen fedett jégpálya, a fővárosban természetesen több is. Ezenkívül egy Nemzeti Korcsolyázó Központot szeretnénk építeni az István mezőn, ami egy fedett hosszúpályás gyorskorcsolyapálya lenne – mondta Kósa Lajos.

A miniszter és korcsolyát húzott és kipróbálta az új pályát (Fotó: Lokál)

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek