EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Nem beszél idegen nyelvet Karácsony

Egyetlen szóval sem cáfolta a Figyelőben korábban ellene megfogalmazott vádakat Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, amikor egy rádióműsorban próbálta kimagyarázni azt a tényt, hogy nem beszél idegen nyelveket, és kétszer is kibukott a doktori képzésből. Sőt valódi magyarázat helyett inkább fenyegetőzött.

Mindenféle komolyabb felvezetés nélkül kezdett bele egy rádióműsorban a róla megjelent Figyelő-portréval kapcsolatos magyarázkodásba Karácsony Gergely, a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Mint emlékezetes: a színváltó politikus (SZDSZ, LMP, Párbeszéd, Együtt, MSZP) életútját bemutató februári cikk megemlítette, hogy az MSZP–Párbeszéd közös kormányfőjelöltje nem beszél idegen nyelveket, és kibukott a doktori iskolából.


Karácsony Gergely nem vette a fáradságot, hogy magyarázza bizonyítványát, helyette fenyegetőzött Fotó: Cser Dániel

A Fiala János által vezetett, a Karácsony-féle zuglói önkormányzat támogatásával készült rádióműsorban Karácsonynak a doktori buktát egy erős csúsztatással sikerült magyaráznia. Azt állította, hogy 2007-ben kezdte tanulmányait az ELTE Politikatudományi Doktori Iskolájában, de két évvel később már aktívan politizált, emiatt nem fejezte be azokat. Ám azt nem részletezte, hogy a Corvinuson 2000-ben egyszer már megkezdte doktori képzését, amit egészen 2003-ig folytatott, amikor is eltanácsolták, mert nem teljesítette tanulmányi kötelezettségeit.

A cikkben megfogalmazott további állításokat, miszerint nyelvismeret nélkül tanított is a Budapesti Corvinus Egyetemen, hogy részese volt a botránynak, amikor 2005-ben Hódmezővásárhelyen irányított kérdésekkel készítettek közvélemény-kutatást, és hogy 21 és fél millió forintért dolgozott Gyurcsánynak, majd Demszky Gábornak és Horn Gábornak is, egyetlen szóval sem cáfolta.


És bár a Figyelőnek tudomásunk szerint helyreigazítási kérelmet sem küldött, azért fenyegető hangnemet ütött meg a műsorban.

 

Hollik felszólította: Ne folytasson a magyarok szándékával ellentétes tárgyalásokat!

Karácsony Gergely azért utazgat külföldre, hogy megnyugtassa bevándorláspárti szövetségeseit: rá számíthatnak, ha a kötelező betelepítési kvóta végrehajtásáról van szó – jelentette ki a KDNP-s Hollik István, miután hétfőn az ellenzéki politikus két napra Brüsszelbe utazott. Karácsony a múlt héten Bécsben járt. Hollik felszólította Karácsonyt, hogy fejezze be a magyarok akaratával ellentétes tárgyalásokat. A magyar emberek ugyanis egyértelműek voltak a nemzeti konzultáción és a kvótaellenes népszavazáson is: nem akarnak bevándorlókat látni Magyarországon – hangoztatta.

MTI Fotó: Bruzák Noé

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.

 • Munkamorál

  Munkamorál

  Nem szaladnék bele ebbe a túlóratörvény pofonba (ajtóba), de azért halkan megjegyzem: nem igazán értem, hogy mi itt a probléma.