EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Nem beszél idegen nyelvet Karácsony

Egyetlen szóval sem cáfolta a Figyelőben korábban ellene megfogalmazott vádakat Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, amikor egy rádióműsorban próbálta kimagyarázni azt a tényt, hogy nem beszél idegen nyelveket, és kétszer is kibukott a doktori képzésből. Sőt valódi magyarázat helyett inkább fenyegetőzött.

Mindenféle komolyabb felvezetés nélkül kezdett bele egy rádióműsorban a róla megjelent Figyelő-portréval kapcsolatos magyarázkodásba Karácsony Gergely, a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Mint emlékezetes: a színváltó politikus (SZDSZ, LMP, Párbeszéd, Együtt, MSZP) életútját bemutató februári cikk megemlítette, hogy az MSZP–Párbeszéd közös kormányfőjelöltje nem beszél idegen nyelveket, és kibukott a doktori iskolából.


Karácsony Gergely nem vette a fáradságot, hogy magyarázza bizonyítványát, helyette fenyegetőzött Fotó: Cser Dániel

A Fiala János által vezetett, a Karácsony-féle zuglói önkormányzat támogatásával készült rádióműsorban Karácsonynak a doktori buktát egy erős csúsztatással sikerült magyaráznia. Azt állította, hogy 2007-ben kezdte tanulmányait az ELTE Politikatudományi Doktori Iskolájában, de két évvel később már aktívan politizált, emiatt nem fejezte be azokat. Ám azt nem részletezte, hogy a Corvinuson 2000-ben egyszer már megkezdte doktori képzését, amit egészen 2003-ig folytatott, amikor is eltanácsolták, mert nem teljesítette tanulmányi kötelezettségeit.

A cikkben megfogalmazott további állításokat, miszerint nyelvismeret nélkül tanított is a Budapesti Corvinus Egyetemen, hogy részese volt a botránynak, amikor 2005-ben Hódmezővásárhelyen irányított kérdésekkel készítettek közvélemény-kutatást, és hogy 21 és fél millió forintért dolgozott Gyurcsánynak, majd Demszky Gábornak és Horn Gábornak is, egyetlen szóval sem cáfolta.


És bár a Figyelőnek tudomásunk szerint helyreigazítási kérelmet sem küldött, azért fenyegető hangnemet ütött meg a műsorban.

 

Hollik felszólította: Ne folytasson a magyarok szándékával ellentétes tárgyalásokat!

Karácsony Gergely azért utazgat külföldre, hogy megnyugtassa bevándorláspárti szövetségeseit: rá számíthatnak, ha a kötelező betelepítési kvóta végrehajtásáról van szó – jelentette ki a KDNP-s Hollik István, miután hétfőn az ellenzéki politikus két napra Brüsszelbe utazott. Karácsony a múlt héten Bécsben járt. Hollik felszólította Karácsonyt, hogy fejezze be a magyarok akaratával ellentétes tárgyalásokat. A magyar emberek ugyanis egyértelműek voltak a nemzeti konzultáción és a kvótaellenes népszavazáson is: nem akarnak bevándorlókat látni Magyarországon – hangoztatta.

MTI Fotó: Bruzák Noé

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.