EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Nem született hatékony megoldás az európai muszlimok integrációjára

Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója szerint az elmúlt ötven évben nem született hatékony megoldás az európai muszlimok integrációjára.

A kutató az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, szerinte Európa mindig vallásként tekintett az iszlámra, ezért a vallási érzékenységre tekintettel “érinthetetlennek” tartotta. Azonban ha meglátnák, hogy az iszlámon belül létezik egy politikai ideológia, amely kihathat bárki életére, az már a megoldás irányába vinne – fűzte hozzá.


Horváth József biztonságpolitikai szakértő a műsorban arról beszélt, a politikai korrektség és a társadalmak alapvető értékeinek ütközése oda vezet, hogy Európa bizonyos szempontból “feladja az állásait”, a nők egyenjogúságát, azt, hogy a törvények mindenkire vonatkoznak, valamint azt, hogy ha valaki bűnt követ el, azért büntetés jár. Utóbbira példaként említette a legutóbbi, franciaországi támadás elkövetőjét, akit többször elfogtak a rendőrök, mint “piti drogdílert”, de nem csukták börtönbe hosszabb időre. Megjegyezte: az említett, dél-franciaországi támadásnál látszott, hogy nemcsak a nagyvárosi, hanem a vidéki emberek mindennapjait is érinti a terrorfenyegetés.

A marokkói születésű Redouane Lakdim múlt pénteken carcassonne-i otthona előtt először megállított egy gépkocsit, rálőtt a vezetőjére és portugál utasára, egyikük meghalt. Ezután a carcassonne-i kaszárnya közelében kocogó rendőrökre lőtt – egyiküket megsebesítette a vállán -, majd a közeli kisváros, Trebes szupermarketjéhez hajtott, ahol túszokat ejtett. Két embert megölt, majd a rendőrök közbelépésére a túszok többségét elengedte. Arnaud Beltrame, a csendőrség 45 éves alezredese önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig. Lakdim őt is halálosan megsebesítette.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírhelyét jelölhetik azok az áldozati ajándékok, köztük egy gazdagon díszített, harcosnak öltöztetett jaguár és egy fiatal fiú maradványai, amelyeket a mexikóvárosi Templo Mayor (nagy templom) romjainál tártak fel a régészek.

 • A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  Az izraeli hadsereg hétfőn megkezdte a radikális palesztin szervezet, a Hamász állásainak bombázását a Gázai övezetben, miután egy a palesztin területről kilőtt rakéta eltalált egy lakóházat Tel-Aviv térségében – jelentették a hadseregre hivatkozva a hírügynökségek.