2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Nem vehetik el a tagállamoktól a migrációt szabályozó hatáskört

Nem vehetik el a tagállamoktól a migrációt szabályozó hatáskört, és nem döntheti el más, hogy kit fogad be Magyarország és kit nem – jelentette ki Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) ülését követően az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A képviselő tájékoztatása szerint a menekültek integrációját Magyarországon, Olaszországban és Görögországban vizsgáló EP szakbizottsági tanulmány bemutatását követő vitában egyes baloldali hozzászólók azt az álláspontot képviselték, hogy a bevándorlás nem lehet tagállami hatáskör, és nem szabad hagyni, hogy erről a tagállamok maguk döntsenek.


Kósa Ádám elfogadhatatlannak nevezte, hogy a baloldal megint Magyarország szuverenitását fenyegeti.

“Hazánk függetlenségét akkor sem veszíthetjük el, ha a baloldal folyamatosan az uniós pénzek elvonásával fenyeget, amennyiben nem vagyunk kellően együttműködőek” – fogalmazott.


A politikus hangsúlyozta, Magyarország részt vállal a közös teherből: védi a határokat, és megállítja az illegális migrációt. A migráció kiváltó okait kell megszüntetni, hogy az emberek a szülőföldjükön boldogulhassanak – jelentette ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.