EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 17., péntek
Jácint

Belföld

Nem vehetik el a tagállamoktól a migrációt szabályozó hatáskört

Nem vehetik el a tagállamoktól a migrációt szabályozó hatáskört, és nem döntheti el más, hogy kit fogad be Magyarország és kit nem – jelentette ki Kósa Ádám fideszes EP-képviselő az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának (EMPL) ülését követően az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

A képviselő tájékoztatása szerint a menekültek integrációját Magyarországon, Olaszországban és Görögországban vizsgáló EP szakbizottsági tanulmány bemutatását követő vitában egyes baloldali hozzászólók azt az álláspontot képviselték, hogy a bevándorlás nem lehet tagállami hatáskör, és nem szabad hagyni, hogy erről a tagállamok maguk döntsenek.


Kósa Ádám elfogadhatatlannak nevezte, hogy a baloldal megint Magyarország szuverenitását fenyegeti.

“Hazánk függetlenségét akkor sem veszíthetjük el, ha a baloldal folyamatosan az uniós pénzek elvonásával fenyeget, amennyiben nem vagyunk kellően együttműködőek” – fogalmazott.


A politikus hangsúlyozta, Magyarország részt vállal a közös teherből: védi a határokat, és megállítja az illegális migrációt. A migráció kiváltó okait kell megszüntetni, hogy az emberek a szülőföldjükön boldogulhassanak – jelentette ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 71 nap alatt a Föld körül

  71 nap alatt a Föld körül

  A dunaújvárosi Jószolgálati Otthon Közalapítványt és a budapesti Westie Rescue Hungaryt szerették volna nemzetközi szinten népszerűsíteni azok a motorosok, akik a tervezett 100 helyett csupán 71 nap alatt körbemotorozták a Földet.

 • Petike apját okolja az anya

  Petike apját okolja az anya

  Sosem bocsátom meg a férjemnek, hogy öngyújtót adott a fiam kezébe, majd hagyta meghalni a tűzben Petikét. Azt kívánom neki, hogy élete végéig börtönben üljön – nyilatkozta a Lokálnak Csebján Gizella, akinek ötéves gyermeke hétfőn égett halálra kosdi otthonuk fészerében.

 • Kipakolhat az ügyészség a kémügy részleteiről

  Kipakolhat az ügyészség a kémügy részleteiről

  Megkezdődött az MSZP kormányok titkosszálgalati vezetői, Galambos Lajos, Laborc Sándor és Szilvásy György ellen lefolytatott büntetőügy titkos iratainak felülvizsgálata – értesült a Magyar Idők.