EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Nemzeti színekben száguld majd a magyar kamion

Piros-fehér-zöldben pompázik, és nemzeti színekben kezdi meg a 2018-as szezont az OXXO Hungary Truck Racing Team kétszeres Európa- és angol bajnok kamionverseny csapata, melynek célja idén nem kevesebb, mint az Eb cím visszahódítása, és az, hogy a kamionsport őshazájában, Angliában arassanak újabb nagy sikereket – ahogy azt Puskás Öcsiék tették anno a focipályán.

Szerénységgel, de azért nagy nagy büszkeséggel nemzeti kamioncsapatnak is szoktuk nevezni az OXXO  Hungary Truck Race Team-et, aminek több oka van – magyarázza a csapat vezetője, Sárosi Brúnó. – Óriási és rendkívül lelkes hazai szurkolótáborunk van, fiatalok és idősek, nők és férfiak, akik szemében egy kicsit a nemzeti büszkeség része lett a kizárólag magyar mérnökök által fejlesztett versenykamion sikere.


Annak idején még Orbán Viktor miniszterelnök is bekukucskált, sőt, be is ült a pilótafülkébe, ahol két Európa-bajnoki és két angol-bajnoki címünk született.

Magyar fejlesztésű kamion,  óriási hazai szurkoló tábor, magyar pilóta és odafigyelés a fiatal magyar tehetségekre. Ezek azok a szempontok, melyek sokak szemében nemzeti csapattá emelték az OXXO Hungary Truck Race Teamet. Ráadásul a csapat fedezte fel és mindmáig náluk versenyez Magyarország legsikeresebb női pilótája, Vogel Adrienn, aki előtt Sárosi szerint óriási nemzetközi karrier áll. 


A kamion Európa-bajnokság idei szezonja kicsit másként alakul, mint a korábbiak, nagyon népes és rendkívül kemény mezőny várható, ráadásul a nyitó, olaszországi futamot követően már június 16-17-én a Hungaroringre látogat a száguldó nagycirkusz – ahogy sokan a Forma 1-hez hasonlítják az autósport e különleges ágát.

Az mindenesetre tény, hogy a Forma1-hez hasonlóan itt is teljes mértékben saját fejlesztésű, kamion formájú versenyautókról van szó, ráadásul közülük a legsikeresebb Bakó Csaba versenymérnök és munkatársai eszét és keze nyomát dicsérik. Izgalmas év elé néz tehát 2018-ban a kamion sport, amely az egyik sikersportág lett Magyarországon. – Ráadásul várhatóan az év közepén fontos és izgalmas bejelentést teszünk, hiszen gőzerővel dolgozunk azon, hogy saját nevelésű hölgyversenyzőnk, Vogel Adrienn a sorozat részesévé és egyszer a világ első női magyar Kamion Európa-bajnokává válhasson – tette hozzá Sárosi Brúnó.

Kapcsolódó Cikkek