2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Külföld

Nincs több Star Wars zene, a mester befejezte!

John Williams lassan befejezi a Star Wars-sorozat zenéjének komponálását, a 2019 decemberében mozikba kerülő Star Wars: Episode IX lesz az utolsó, amiben közreműködik – hangzott el egy rádióinterjúban.

A 86 éves zeneszerző eddig nyolc Csillagok háborúja-film zenéjét szerezte. A J.J. Abrams rendezésében készülő 9. fejezetet még elvállalta.


“Ezzel teljes számomra a kilenc részes sorozat, nekem ennyi elég is” – mondta a KUSC rádió műsorában.

A Disney stúdió az űreposzt még “évtizedeken át” akarja folytatni.

Williamst filmzenéiért 51 Oscar-díjra jelölték, ötször el is nyerte a trófeát.

Amikor az első Csillagok háborúja zenéjét szerezte 1977-ben, “még senki sem tudta, hogy lesz egyszer egy második rész” – emlékezett vissza.

Akkor ezt még George Lucas rendező sem tartotta lehetségesnek.

“Mára valószínűleg több zenét írtam a Star Warshoz, mint Richard Wagner A Niebelung gyűrűje operaciklushoz” – mondta Williams.

Kapcsolódó Cikkek

  • Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld házi kedvence, Choupette válhat a földkerekség leggazdagabb macskájává – írja az AFP francia hírügynökség, felidézve, hogy a kedden, 85 évesen elhunyt divattervező korábban azt mondta: gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott.

  • Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Mint arról már beszámoltunk, külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben tett diplomáciai látogatása során.