EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,49 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Novák: A gyermekek életkörülményeinek javítása befektetés a jövőbe

A gyermekek életkörülményeinek javítása befektetés a jövőbe; országosan 110 milliárd forintból hajtanak végre bölcsőde- és óvodafejlesztéseket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Pécsett.

Novák Katalin a baranyai megyeszékhely Pécs-Vasas elnevezésű, mintegy 2800 lelkes településrészén, az egykori bányászotthonból kialakított 74 férőhelyes óvodában tartott sajtótájékoztatón kiemelte: az összegből bölcsődei és óvodai férőhelyek jönnek létre és újulnak meg.

Több mint kilencezer óvodai férőhely újult meg az elmúlt időszakban – közölte a politikus, aki hangsúlyozta, hogy ezt a munkát folytatják a következő hónapokban, években is, mert még mindig vannak fejlesztésre, felújításra és bővítésre szoruló óvodák Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.