2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Novák Katalin: A csokkal minden családnak segíteni szeretnénk

A családi otthonteremtési kedvezménnyel, a csokkal a kormány mindenkinek segíteni szeretne, aki gyermekvállalás előtt áll vagy már gyermeket nevel – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Novák Katalin azt mondta: a csok nem szociális alapú támogatás, mint régen a szocpol volt, hanem teljesen új elveken alapul.


Az államtitkár felidézte: a csoknak köszönhetően 68 ezer család tudott új otthonba költözni, és csaknem 190 milliárd forintot fordítottak erre a célra.

Novák Katalint a szerdán kihirdetett rendeletmódosításokról kérdezték, amelyek egyszerűbbé, gyorsabbá teszik a csokhoz való hozzáférést.


Elmondta, korábban a csokot igénylőknek egy nagyobb paksamétával kellett bemenniük a bankba, és 23 dokumentumot kellett beszerezniük. A mostani jogszabályváltozás egyik újdonsága a nyilatkozati elv, amelynek értelmében elegendő lesz néhány dokumentumot és egy nyilatkozatot aláírni, amelyben az igénylő büntetőjogi felelősségének tudatában nyilatkozik körülményeiről – ismertette.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek