2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Novák Katalin: A választás tétje, hogy a családokat vagy a bevándorlókat támogatja-e az ország

Az április 8-ai országgyűlési választás tétje, hogy a magyar családokat vagy a bevándorlókat támogatja-e az ország a jövőben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin azt mondta, az ellenzék a családok támogatása helyett a migráció támogatását választaná, lebontaná a kerítést és hagyná, hogy bevándorlóországgá váljon Magyarország.


De ha a jelenlegi kormány folytathatja a munkát, akkor továbbra is támogatja a magyar családokat és megvédi a családtámogatási rendszert – jelentette ki.

Az államtitkár azt hangoztatta, hogy 2010 óta a családok támogatása áll a középpontban, minden döntés az ő érdekeiket szolgálja és a családok kétszer akkora támogatás kapnak, mint nyolc évvel ezelőtt. A magyar emberek teljesítménye ugyanis lehetővé tette a gyermekvállalást és -nevelést segítő, erős, stabil, kiszámítható családtámogatási rendszer bevezetését – emelte ki.


Míg korábban büntették a gyereknevelés utáni munkába állást vagy a gyorsan egymás után gyereket vállaló családokat, ma már adókedvezményekkel támogatják a kisgyermekes nők munkába állását, a fiatalok már az egyetem alatt vagy közvetlenül utána gyereket tudnak vállalni a gyed extrának köszönhetően, segítik az otthonteremtést és biztosítják családi adókedvezményt. A gyerekek többsége ingyenes étkezik, ingyen kap tankönyvet és ingyen vehet részt az Erzsébet-táborokban – sorolta Novák Katalin.

Azt mondta, ha az ellenzék nyer, akkor mindez veszélybe kerül és Magyarország családokat támogató ország helyett bevándorlókat támogató országgá válik. A kérdés tehát az, hogy megőrizzük-e az eredményeket, vagy hagyjuk, hogy elvegyék ezeket – fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette, azokban az országokban, ahol sok a bevándorló, a költségvetés jelentős hányadát viszi el a támogatásuk.

Magyarországnak egy bevándorló ellátása kilencmillió forintba kerülne, így összesen százmilliárd forintos nagyságrendben kellene rájuk költeni, ha betelepítenék őket – mondta Novák Katalin.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőség előtt áll a magyar akvakultúra ágazat

  Hatalmas lehetőséget jelentenek a magyar akvakultúra ágazat számára az uniós halászati támogatások 2020 utáni elosztására vonatkozó szabályok, amelyeket a Mezőgazdasági és Halászati Tanács elfogadott – közölte Nagy István agrárminiszter Luxembourgban az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint.

 • Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett egy tiszafüredi nő

  Emberölés áldozata lett az a tiszafüredi nő, akit férjével együtt holtan találtak június 16-án otthonukban – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

 • Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az idei Erzsébet-táborok

  Elkezdődtek az Erzsébet-táborok, idén nyáron mintegy harmincezer gyermek nyaralhat Zánkán – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.