EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szeged

Nyerésre áll a Fidesz Szegeden! De mit lépnek a pártok jelöltjei?

A Gulyás Márton nevével fémjelzett Közös Ország Mozgalom független mérése szerint Bartók Csaba, a Fidesz–KDNP jelöltje a legesélyesebb – 35 százalékkal –, hogy április 8-án Szeged 1-es számú választókörzetében megnyerje a választást; őt követi Szabó Sándor 30 százalékkal. A kutatás szerint csak akkor van esély legyőzni a Fideszt, ha egyetlen baloldali jelölt áll vele szemben. Megkérdeztük a pártokat, hogy most mihez kezdenek.

Mint arról már beszámoltunk: a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom (KOM)mérést végzett Szeged 1-es választókörzetében, és a kutatás eredménye azt mutatta, hogy a Fidesz jelöltje, Bartók Csaba vezet 35 százalékkal, és csak akkor lehet megverni a választáson, ha egyetlen baloldali jelölttel áll szemben. Minden más esetben a Fidesz jelöltje az erősebb. Íme a KOM mérésének eredménye:


Kíváncsiak voltunk: mit szólnak ehhez a méréshez a pártok, illetve mit lépnek erre?

Botkát nem érte meglepetés

Egy szerda reggeli sajtónyilvános eseményen kérdeztük meg Botka Lászlót, hogy mit szól Gulyás Mártonék méréséhez. Szeged polgármestere azt mondta, nem érte meglepetés, tudta, hogy Bartók Csaba erős jelölt, de szerinte Szabó is az a másik oldalon. Nyilván ezentúl is a saját emberét támogatja, a végső döntést pedig a választók hozzák meg – magyarázta.


Bartók Csaba szerint Szeged a jövő városa lehet

A fideszes jelölt örül az eredménynek, de szerinte ez még nem lefutott meccs. Azt nem akarta kommentálni, hogy ki kivel fog össze, hogy legyőzzék; erre csak annyit mondott: „ez (mármint a visszalépések) az ellenzéki politikusok lelkiismeretének, tisztességének és a választóikkal való szembenézésnek a kérdése, amiért nekik kell vállalni a felelősséget”.

Hozzátette, a Fidesznek továbbra is az a célja, hogy Szeged az ország egyik legerősebb régiós központjává váljon – új munkahelyekkel és biztos alapon nyugvó gazdasággal. Megismételte, szerinte a Fidesz a garancia arra, hogy Szeged biztonságos város marad, ahol szabadon lehet élni, a saját hagyományaink, örökségünk, kultúránk és vallásunk szabályai szerint. Ezért ha rajtuk múlik, a határvédő kerítés továbbra is állni fog.

A Jobbik nem lép vissza

Elértük Tóth Pétert, a Jobbik jelöltjét is. Ő azt állítja, nem lép vissza senki javára, főleg nem a „kiesés szélén álló MSZP-s jelölt” kedvéért.

„Nem kívánom visszautasítani a győzelmünket, de két visszalépésre szükség lenne. Az egyik a Fotex Veszprém korábbi kiválóságától, a Fidesz jelöltjének részéről lenne elvárható – mivel politikai tapasztalat nélkül senki nem foglalhat helyet a nemzet templomában »újabb bólogató Jánosként«, asszisztálva a Fidesz korrupciós mechanizmusához.

A másik visszalépés pedig a parlamentből való kiesés szélén álló MSZP-s jelölttől lenne elvárható – mivel Szeged nem maradhat ki a kormányváltásból és az első Jobbik-kormány megalakításából sem.

Azoknak a szegedieknek és a térségünkben élőknek, akik rám mint a körzet esélyes jelöltjére kívánnak szavazni – nekik garancia leszek az Orbán-rendszer teljes elszámoltatásában, a strómanok és a politikus bűnözők bebörtönzésében” – írta válaszában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.