EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szeged

Nyolc év után a Szeviép-ügy a végéhez közelít

A Likvid Kontroll ügyvezetője, Szabó Bálint jogász kedden jelentette be, hogy már a kezében van a kormányrendelet, ami 3 milliárdot biztosít az ügy károsultjainak.

Szegeden járt Lázár János és átadta Szabó Bálintnak azt a háromoldalas dokumentumot, ami a Szeviép-károsult kis- és középvállalkozóknak méltányossági alapon állami kártérítést biztosít.


A kártalanítás így a még létező vállalkozásoknak a további működését is segíti, amivel így közvetlenül csaknem 4 ezer munkahelyet, az alvállalkozókat is beleszámítva közvetetten pedig közel 20 ezret ment meg az állam.

A károsultak a Csongrád Megyei Kormányhivatalban tudják benyújtani kártalanítási programjaikat, amelyek beadása után megkezdődhetnek a kifizetések. Az ügyben összesen 433 vállalkozás volt érintett, ezekből nyolc év után csak 110 maradt életben.

Szabó Bálint mégis azt mondja, hogy most nem valami véget ért, hanem valami elkezdődött, értve ezen azt, hogy bár a károsultakat az állam megmenti, az ügy felelőseinek még felelniük kell tetteikért. A jogász hozzátette, hogy bár április 8-án a választási kampányidőszak véget ér, de ez nem jelenti azt, hogy a Szeviép-ügyről nem fogunk még hallani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.