EUR: 323,26 Ft
CHF: 283,25 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szeged

Nyolc év után a Szeviép-ügy a végéhez közelít

A Likvid Kontroll ügyvezetője, Szabó Bálint jogász kedden jelentette be, hogy már a kezében van a kormányrendelet, ami 3 milliárdot biztosít az ügy károsultjainak.

Szegeden járt Lázár János és átadta Szabó Bálintnak azt a háromoldalas dokumentumot, ami a Szeviép-károsult kis- és középvállalkozóknak méltányossági alapon állami kártérítést biztosít.


A kártalanítás így a még létező vállalkozásoknak a további működését is segíti, amivel így közvetlenül csaknem 4 ezer munkahelyet, az alvállalkozókat is beleszámítva közvetetten pedig közel 20 ezret ment meg az állam.

A károsultak a Csongrád Megyei Kormányhivatalban tudják benyújtani kártalanítási programjaikat, amelyek beadása után megkezdődhetnek a kifizetések. Az ügyben összesen 433 vállalkozás volt érintett, ezekből nyolc év után csak 110 maradt életben.

Szabó Bálint mégis azt mondja, hogy most nem valami véget ért, hanem valami elkezdődött, értve ezen azt, hogy bár a károsultakat az állam megmenti, az ügy felelőseinek még felelniük kell tetteikért. A jogász hozzátette, hogy bár április 8-án a választási kampányidőszak véget ér, de ez nem jelenti azt, hogy a Szeviép-ügyről nem fogunk még hallani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.