EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Dunaújváros

Nyolc iskolából érkeztek diákok

Az idén is megszervezték a Bánki iskolában a hagyományos városi angol nyelvi versenyt. A középiskolások számára szervezett megmérettetésen nyolc intézmény diákjai vettek részt. Az eseményen írásbeli és szóbeli feladatok egyaránt szerepeltek a feladványok között.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Szakgimnáziumának angolnyelv-tanárai állították össze az idei nyelvi verseny feladatait. A hagyományosan megszervezett megmérettetésen a Centrumhoz tartozó iskolák, így egyebek mellett a házigazda Bánki, a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium, valamint a Széchenyi István Gimnázium tanulói is részt vettek.


Összesen harminckét tanuló vett részt a megmérettetésen

A négyfős csapatok számára Szabóné Papp Krisztina és Filarszkyné Tolnai Ágnes készítettek egy összesen nyolc gyakorlatból álló feladatsort. Nem minden feladvány volt meglepetés az indulók számára, hiszen előzetesen is készülniük kellett: a versenyen egy londoni látványosságot kellett bemutatniuk, természetesen angol nyelven. Az izzasztó kihívások azonban megérték a fáradságot, hiszen a „dobogós” csapatokat egy-egy tortával jutalmazták.

Kapcsolódó Cikkek