2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Dunaújváros

Nyolc iskolából érkeztek diákok

Az idén is megszervezték a Bánki iskolában a hagyományos városi angol nyelvi versenyt. A középiskolások számára szervezett megmérettetésen nyolc intézmény diákjai vettek részt. Az eseményen írásbeli és szóbeli feladatok egyaránt szerepeltek a feladványok között.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Szakgimnáziumának angolnyelv-tanárai állították össze az idei nyelvi verseny feladatait. A hagyományosan megszervezett megmérettetésen a Centrumhoz tartozó iskolák, így egyebek mellett a házigazda Bánki, a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium, valamint a Széchenyi István Gimnázium tanulói is részt vettek.


Összesen harminckét tanuló vett részt a megmérettetésen

A négyfős csapatok számára Szabóné Papp Krisztina és Filarszkyné Tolnai Ágnes készítettek egy összesen nyolc gyakorlatból álló feladatsort. Nem minden feladvány volt meglepetés az indulók számára, hiszen előzetesen is készülniük kellett: a versenyen egy londoni látványosságot kellett bemutatniuk, természetesen angol nyelven. Az izzasztó kihívások azonban megérték a fáradságot, hiszen a „dobogós” csapatokat egy-egy tortával jutalmazták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.