2019. január 18., péntek
Piroska

Extra

Nyomoznak az Argo-sztár tragikus halála miatt

Ma 13 órakor temetik az Argo című film színészét, a Tysont alakító Kiss Józsefet. Az 51 éves férfit Budakeszin, a zebrán gázolták el. Két gyermekének édesanyja, Andrea először a Lokálnak nyilatkozott a tragédia után. A rendőrök közben nyomozást indítottak halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt.

– Egy századmásodpercen múlhatott Józsi élete. Pont nem ért még át a zebrán, amikor az autó jobb eleje elsodorhatta. Gyakorlatilag mi is annyit tudunk, amennyi a sajtóban megjelent. A rendőrök azt mondták, hogy pár hónapot igénybe vesz, mire az eljárást lezárják – kezdte Kiss József két gyermekének édesanyja, Mátyás Andrea a Lokálnak. A február másodikán történt tragédiáról a Budakeszi Hír számolt be korábban. Budakeszin, a Városháza előtti zebrán történt a baleset, egy személygépkocsi gázolta el. A mentők a sérültet újraélesztés után gerinctöréssel, koponyasérüléssel vitték volna kórházba, de sajnos József szállítás közben életét vesztette. Az Argo-filmek rendezője, Árpa Attila megrendítő üzenetben búcsúzott barátjától.
„Nyugodj békében, drága barátom. Még mindig várom, hogy felhívj, és azzal a tipikus röhögéseddel azt mondd: »Nyugi, csak poén volt.« De nem hívsz” – írta.
Andrea és a Tysont alakító színész 19 évet élt együtt, két gyermekük született, a most 16 éves Csaba Martin és a 14 éves Adrián Zsolt. Bár kilenc éve nem voltak együtt Józseffel, tartották a kapcsolatot a gyerekek miatt.
– Józsi nagyon szerette a fiait, ez nem is kérdés, még akkor is, ha kevesebb időt tudott velük tölteni, mint szeretett volna. Nagyon furcsa volt, mert aznap, pénteken hazafelé (mindennap a baleset helyszíne mellett megyek haza) félpályás útlezárás volt. Nem tudtam, hogy miért, de olyan rossz érzés kerített hatalmába. Hétfő este kopogtattak a rendőrök. Azt mondták, 99 százalék, hogy Józsit azonosították. Akkor azt mondtam a fiúknak, hogy bízzunk abban az egy százalékban. Bár egy jó ideje nem voltunk már együtt Józsival, rettentő rosszul érintett, ami történt, sokkolt minket. A fiaimnak szeretnék segíteni ebben a lelkileg nehéz időszakban, egyikőjük sem tudott még sírni. Szerintem az a legjobb, ha kicsit hagyom őket. Zsolti csöndesebb, ő szeret elvonulni, míg Csaba jobban hasonlít az édesapjára, ő beszél róla, és a közösségi médiában is tájékoztatja a rajongókat – mondta Andrea, aki elárulta, miért szerették volna, hogy nyilvános legyen a temetés a budakeszi temetőben.
– Józsival nem beszéltünk arról, hogy mi történjen ilyen esetben. Egy barátja mesélte, hogy Józsi egyszer viccelődve azt mondta neki, úgy akar meghalni, hogy arról írjon a sajtó. Nyilván nem ilyesmire gondolt. Ez a „titkos” vágya végül teljesült. Nagyon büszke volt arra, hogy szerepelt az Argóban. Nagyon szerette azt a munkát, és a rajongók is nagyon szerették. Ezért is gondoltuk, hogy azok, akiknek fontos volt, megadjuk a lehetőséget, hogy elkísérhessék az utolsó útjára – tette hozzá Andrea.
Megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ügyben még nyomoznak.
„A Budaörsi Rendőrkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást. Az eljárás szakértők bevonásával folyamatban van, gyanúsított kihallgatására válaszadásunkig nem került sor” – írták. Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Úgy tudjuk, a térfigyelő kamerák rögzítették a brutális balesetet, ez segítheti a szakértők munkáját.


Segítsen, aki tud!
Kiss József Tyson két iskoláskorú gyermeket hagyott maga után. Ezért arra kérték a gyászoló ismerősöket és rajongókat, hogy legfeljebb egy-egy szál virággal róják le kegyeletüket József előtt, s ha tehetik, adományukkal támogassák a családot: Mátyás Andrea (a gyermekek édesanyja) MKB 10300002- 50316030-11103288.

József és fiai

József és fiai

 

Kapcsolódó Cikkek